Atentat cu mașină capcană la granița Siriei cu Turcia

Cel puţin 15 oameni au fost ucişi, dintre care majoritatea copii, într-un atac cu maşină-capcană care a avut loc sâmbătă în oraşul sirian de frontieră Tal Abyad, care se află sub controlul forţelor turce, informează dpa, anunță Agerpres.

Explozia, care a avut loc în exteriorul unei benzinării, s-a soldat şi cu rănirea a 30 de persoane, majoritatea grav, a precizat o sursă medicală pentru dpa. Potrivit aceleiaşi surse, maşina avea cantităţi mari de explozivi, iar explozia a provocat pagube însemnate magazinelor şi maşinilor parcate în vecinătate.

Turcia şi aliaţii săi insurgenţi sirieni au cucerit Tal Abyad şi alte zone după ce Ankara a lansat o ofensivă militară în nord-estul Siriei, la 9 octombrie, împotriva Forţelor Democrate Siriene (SDF) care sunt dominate de Unităţile pentru Apărarea Poporului (YPG) ale combatanţilor kurzi.

Ministerul Apărării al Turciei a anunţat decesul a 13 oameni şi rănirea altor circa 20 şi a acuzat imediat pentru acest atac YPG, precum şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care duce vreme de decenii o luptă de gherilă în Turcia.

Deocamdată, atacul nu a fost revendicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel