Atentat cu bombă pe aeroportul din Burgas. Vizați, turiști israelieni

O explozie, produsă probabil de o bombă plasată într-un autocar  pe aeroportul bulgaresc Burgas, s-a soldat cu cel puțin cinci  morți și peste 20 de răniți. Atentatul a fost comis de un terorist sinucigaș.

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi numeroase altele au fost rănite într-o explozie care a vizat un autocar cu turişti israelieni în parcarea aeroportului din staţiunea bulgară Burgas.

 Ministerul bulgar de Interne, citat de AFP, a anunţat că trei persoane au murit pe loc, iar alte aproximativ 20 au fost rănite în atentatul care a vizat autocarul cu turişti israelieni.

 Potrivit postului de radio BNR şi postului de televiziune bTV, un autocar a explodat, iar alte două au luat foc în acelaşi incident.

Aeroportul din Burgas a informat că turiştii israelieni au aterizat în Bulgaria în jurul orei 16.50, cu o cursă Air VIa de la Tel Aviv. Pasagerii s-au îmbarcat pe urmă într-un autocar, pentru a ajunge în staţiunea Sunny Beach, relatează Novonite. Potrivit unor informaţii, ar fi vorba despre 40 de turişti, majoritatea tineri.

Burgas este al doilea cel mai mare oraş de pe coasta Mării Negre din Bulgaria şi este un loc preferat al turiştilor israelieni vara, de aceea, autoritatile de la Ierusalim au cerut în mod repetat intensificarea măsurilor de securitate din jurul cetăţenilor israelieni care călătoresc în ţara balcanică, din cauza ameninţărilor Hezbollah.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel