Atentat Barcelona: Teroriștii, în fața justiției

Cei patru membri ai celulei teroriste autoare a atacurilor comise săptămâna trecută la Barcelona și Cambrils, în Spania, au fost inculpați marți pentru asasinate de natură teroristă, transmite AFP citând o sursă judiciară.

Driss Oukabir, Mohammed Aalla, Mohamed Houli Chemlal și Salh El Karib sunt singurii supraviețuitori ai celulei jihadiste din care au făcut parte 12 persoane, majoritatea marocani.

Conform respectivei surse judiciare, ei au fost puși sub acuzare în special pentru 'apartenență la o organizație teroristă, asasinate teroriste și posesie de explozivi'.

Judecătorul urmează să decidă în cursul serii dacă ei vor rămâne în arest pe durata procesului. Parchetul spaniol a cerut ca toți patru să fie încarcerați.

Dintre ceilalți membri ai celulei teroriste, cinci au fost împușcați mortal de poliție în noaptea de joi spre vineri după ce au pătruns cu un autoturism într-un grup de pietoni pe faleza din stațiunea Cambrils, omorând o persoană.

Alți doi ar fi murit în timp ce manipulau explozibil, iar Younes Abouyaaqoub, care s-a aflat la volanul camionetei ce a intrat joia trecută în mulțime pe bulevardul Las Ramblas din Barcelona, a fost ucis luni, după patru zile de căutări, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel