Atentat Barcelona. Băiețul de 7 ani dispărut, confirmat decedat

Serviciile de protecție civilă din Catalunia au confirmat duminică decesul unui băiețel în vârstă de 7 ani, Julian Cadman, care avea dublă naționalitate - australiană și britanică, și care fusese dat dispărut de familie după atentatul terorist de joi seara de la Barcelona, relatează AFP și Reuters.

Băiatul s-a separat de mama lui în momentul în care un vehicul a intrat în mulțime pe bulevardul Las Ramblas din Barcelona. Mama sa a fost transportată la spital în stare gravă. Autoritățile din Australia și Marea Britanie anunțaseră că Julian Cadman lipsește de joi.

Familia a confirmat la rândul său moartea băiatului într-un comunicat. "În momentul în care se bucura de frumusețea Barcelonei împreună cu mama sa, Julian a fost luat de lângă noi", a scris familia sa în comunicatul publicat de Ministerul de Externe britanic. "Era atât de energic, amuzant și năzdrăvan, mereu aducea zâmbetul pe fețele noastre", a afirmat familia băiatului.

"Suntem binecuvântați că a făcut parte din viața noastră, ne vom aminti zâmbetul lui și va rămâne întotdeauna în inimile noastre", se mai spune în comunicat.

Serviciile de urgență au confirmat de asemenea pe Twitter identificarea cu ajutorul testelor ADN, în rândul celor 14 persoane ucise în dublul atentat de la Barcelona și Cambrils, a altor două persoane, de naționalitate italiană și belgiană.

Până în prezent, 12 victime au fost identificate oficial și familiile acestora informate — patru spanioli, doi portughezi, doi italieni, o americancă, o argentiniană, o belgiană și băiețelul cu dublă naționalitate — australiană și britanică.

Dintre cele 126 de persoane rănite în dublul atentat, 51 se află în continuare spitalizate, potrivit celui mai recent raport al guvernului regional, dintre care 10 în stare "critică" și 13 în stare "gravă", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel