Atentat Barcelona. Anchetă în privința concediilor teroriștilor, la Paris

Anchetatorii încearcă să afle de ce autorii atacului din Cambrils, din Spania, au mers la Paris și ce au făcut ei în regiunea pariziană, a declarat miercuri ministrul francez de interne Gerard Collomb, citat de AFP.

Cu câteva zile înainte de atentatele din Catalonia, o mașină a trecut în Franța și a mers la Paris. Încercăm să aflăm de ce autorii atentatelor au mers la Paris și ce au făcut ei în regiunea pariziană, a declarat Collomb într-o conferință de presă.

Ministrul francez s-a exprimat la încheierea unei întâlniri la Paris cu omologul său spaniol Juan Ignacio Zoido. Știm că una dintre mașinile folosite a venit în regiunea pariziană, a mai spus ministrul francez, fără să ofere mai multe detalii.

Întrebat pe această temă, Juan Ignacio Zoido insistat asupra faptului că toate informațiile (...) vor fi comunicate detaliat de către judecător" și "că orice informație în avans ar putea compromite cursul anchetei.

Ziarul Le Parisien a dezvăluit faptul că mașina Audi utilizată în atacul din Cambrils (un mort și șase răniți), a fost fotografiată în regiunea pariziană cu patru persoane la bord pe 12 august, respectiv cu mai puțin de o săptămână înainte de cele două atentate, de la Barcelona și Cambrils, soldate cu 15 morți.

Collomb a declarat, de asemenea, că imamul Abdelbaki Es Satty, suspectat că a radicalizat peste zece tineri considerați autorii atentatelor, a fost în Belgia și voia să devină imam la o moschee din Belgia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel