Atentat asupra unei școli, dejucat de serviciile secrete franceze

Atac armat la Strasbourg: Clasificat oficial drept act terorist
Atac armat la Strasbourg: Clasificat oficial drept act terorist

Poliţia franceză a dejucat săptămâna trecută un atentat asupra unei şcoli şi a arestat două persoane implicate în această tentativă, au declarat surse judiciare pentru agenţia EFE.

Doi bărbaţi care puneau la cale atentatul, ambii născuţi în anul 1998, au fost arestaţi pe 25 martie la Paris şi în prezent se află în arest preventiv. Conform postului BFMTV, în timpul interogatoriului, care a durat 96 de ore, unul dintre ei a recunoscut planurile de comitere a atentatului şi s-a declarat drept fiu spiritual al lui Mohamed Merah, care în 2012 a comis o serie de atentate, inclusiv cel asupra unui şcoli evreieşti din oraşul Toulouse.

Intenţia sa era să atace copiii din şcoală şi poliţişti, în mod special un agent care îl arestase cu câteva luni în urmă pentru un delict mărunt.

Serviciile secrete franceze au intrat pe fir și au descoperit aceste planuri, reuşind astfel să dejoace acţiunea ce părea să corespundă modului de operare al grupării jihadiste Statul Islamic.

Deşi în materialele informatice ale celor doi suspecţi nu s-au găsit elemente de propagandă jihadistă, investigaţia a ajuns la concluzia că înaintea arestării ei au şters istoricul paginilor vizualizate.

Vezi și: Luptători ISIS, în Europa. Un alt stat UE primește jihadisti

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel