Atena: Sinuciderea unui bătrân a declanșat noi proteste. Află de ce

5
5

Din demnitate, un farmacist pensionar s-a sinucis la Atena, în fața Parlamentului, acest fapt declanșând, miercuri seara, o serie de proteste violente ale grecilor, care condamnau măsurile de austeritate impuse de guvernul elen, în vedere depășirii crizei economice.

Dimitris Christoulas, de 77 de ani, s-a împuşcat în cap, spunând că vrea să moară demn, fără a fi nevoit să caute prin gunoaie, după ce guvernul i-a tăiat pensia, gestul său șocând comunitatea elenă, scrie Adevărul.

În memoria sa, sute de oameni au lăsat flori şi lumânări sub un chiparos, dar și mesaje acuzatoare la adresa guvernanților sau de mobilizare la noi proteste.

„Fie ca această moarte să fie ultima a unor cetăţeni nevinovaţi. Sper ca viitoarele victime să fie politicienii trădători", scria pe una din note. „Ridicaţi-vă, soarta lui va fi soarta noastră a tuturor", se putea citi pe un alt bilet.

La puțin timp după incident, proteste violente au izbucnit în același loc, poliția fiind nevoită să intervină după ce manifestanţii au început să arunce cu pietre şi cocteiluri Molotov spre Parlament.

În schimb, o mare parte a protestatarilor s-au arătat tăcuți și emoționați, deși se făceau auzite voci, care strigau fie doar  „asasini", fie că „Nu e sinucidere, e o crimă comisă de stat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel