Atena: Jurnalistul acuzat de încălcarea regimului datelor personale a fost achitat

Jurnalistul elen acuzat că ar fi încălcat regimul datelor personale, după ce a publicat o listă cu numele unor persoane suspectate că dețin conturi la o bancă din Elveția a fost achitat, joi seară, de către justiția greacă. Jurnalistul a fost arestat, duminică, fapt ce declanșat o adevărată polemică în Grecia, informează AFP, potrivit Mediafax.

Costas Vaxevanis, în vârstă de 46 de ani, jurnalist de televiziune şi de investigaţie la revista "Hot Doc", a fost achitat, decizia fiind pronunțată după aproape 12 ore de proces, deși procurorul a cerut să fie condamnat pentru că a publicat o listă de 2.059 de nume de persoane, pe baza unor date care proveneau, potrivit acestuia, de la banca elveţiană HSBC.

Persoanele prezente în sala de judecată au primit cu aplauze decizia instanței, în timp ce Vaxevanis i-a mulţumit emoţinat preşedintelui Curţii.

"A fost de datoria mea să public lista. Chiar dacă tatăl meu ar fi figurat pe listă aş fi publicat-o", a declarat Vaxevanis, pledându-şi nevinovăţia în cursul depoziţiei în faţa unei Curţi penale din Atena.

Susţinut de numeroase ONG-uri internaţionale pentru drepturile omului, ca Reporteri fără Frontiere (RSF), Amnesty International (AI) sau Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor (CPJ), Vaxevanis a arătat că, "În loc să luptăm împotriva fraudelor fiscale, se taie salariile judecătorilor şi pensionarilor".

"Aţi ridiculizat public o serie de persoane, aţi livrat aceşti oameni unei societăţi însetate de sânge", a declarat anterior procurorul curţii, după depoziţiile martorilor apărării.

"Soluţia la problemele cu care se confruntă ţara nu este canibalismul", a subliniat el, într-un discurs dur împotriva jurnalistului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel