ATENȚIE: Se ridică mașini în sectorul 4

Masina Politie
Masina Politie
Poliţia Locală  Sector 4 a fost împuternicită să ridice maşinile staţionate neregulamentar.
 
 
Consiliul Local sector 4 a adoptat, luni, un proiect de hotărâre prin care se împuterniceşte Direcţia Generală de Poliţie Locală să ridice, transporte, depoziteze şi elibereze vehiculele staţionate neregulamentar pe raza sectorului. 

S-a aprobat şi Regulamentul privind ridicarea, transportul, depozitarea în spaţiul special amenajat şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar. 

Operaţiunile privind ridicarea, transportul, depozitarea în spaţiul special amenajat şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar se efectuează de personalul specializat din cadrul Biroului Ridicări Auto al Direcţiei Generale de Poliţie Locală sector 4. 

Tariful pentru ridicare este de 75 de lei 

Potrivit proiectului adoptat, înainte de a se demara procedura efectivă de ridicare a maşinii staţionate neregulamentar, Direcţia Poliţie Locală sector 4, prin dispecerat, va contacta telefonic proprietarul/deţinătorul autovehiculului conform informaţiilor existente din baza de date, pentru a-i comunica obligaţia ca în maxim 30 de minute să se prezinte la autovehicul pentru a evita ridicarea şi transportul acestuia; dacă proprietarul/deţinătorul nu poate fi contactat (nu există număr de telefon în baza de date, nu există un răspuns ori telefonul e închis) sau refuză să se prezinte în termenul indicat procedura se consideră efectuată şi se va proceda la ridicarea şi transportul autovehiculului; sunt exceptate de la această procedură autovehiculele care blochează drumurile de acces către spitale, grădiniţe, instituţii publice şi circulaţia transportului în comun. 

Plata tarifelor aferente operaţiunilor de ridicare, transport se va face la locul de depozitare a autovehiculelor din Şos. Berceni. 

Cuantumul maximal al tarifelor este de câte 75 de lei pentru ridicare, respectiv transportul vehiculului. Pentru depozitarea acestuia nu se percepe nicio taxă, cu excepţia situaţiei când durata de depozitare depăşeşte două luni. 

Perioada maximă de depozitare - 1 an

În cazul maşinilor aparţinând Poliţiei, Jandarmeriei şi altor instituţii, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni cu caracter de urgenţă, restituirea se va face cu titlu gratuit. 

Perioada maximă de depozitare este de 1 an. În situaţiile în care proprietarul sau deţinătorul legal al vehiculului depozitat nu se prezintă în acest termen pentru ridicare, agenţii constatatori din cadrul Poliţiei Locale, împuterniciţi de edilul sectorului 4, vor trece la aplicarea procedurilor din Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale. 

„Sunt două lucruri - nerespectarea legislaţiei şi faptul că există o realitate pe care o sesizăm cotidian - şi anume un număr de maşini care blochează accesul în anumite instituţii, traficul (...) din acest motiv a apărut această necesitate a ridicării maşinilor parcate neregulamentar”, a declarat edilul sectorului 4, Daniel Băluţă, după şedinţa Consiliului Local, potrivit Agerpres. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy