Atei și staruri rock, pe listele caselor de pariuri pentru noul Papă

Pope Benedict XVI Gives State Of The World Address  dece
Pope Benedict XVI Gives State Of The World Address dece

Numele persoanei care îl va înlocui pe Papa Benedict al XVI-lea la Sfântul Scaun îi face pe pariori să se gândească la variante mai puțin convenționale. Pe lista unei case de pariuri irlandeze se găsește numele lui Bono, solistul trupei U2, dar și cel al lui Richard Dawkins, unul dintre cei mai prolifici atei ai lumii, scrie digi24.ro.

La scurt timp după anunțul demisiei Papei Benedict, au început să se facă pariuri cu privire la cine îl va succeda pe fostul Suveran Pontif. Printre așteptatele nume de cardinali și arhiepiscopi, mulți dintre ei proveniți din Africa, s-au regăsit și două nume cel puțin atipice: starul rock Bono, solistul trupei irlandeze U2 și omul de știință britanic Richard Dawkins, poate cel mai cunoscut ateu din lume.

Pe site-ul casei de pariuri irlandeze Paddy Power, cota pentru Dawkins era marți dimineață de 666/1, în timp ce Bono era acreditat cu o șansă din 1.000.

Într-o dezbatere susținută la Universitatea Oxford în urmă cu un an pe tema rolului jucat de religie în societatea britanică, dr. Richard Dawkins a afirmat în fața arhipiscopului de Catenbury, dr. Rowan Williams, că este mai puțin de 100% sigur că nu există Dumnezeu, declarându-se sigur de convingerile sale ”în proporție de 6,9 din 7”. Dawkins, care împlinește 72 de ani luna viitoare, este etolog, teoretician evoluționist și autor a numeroase lucrări științifice.

Bono, în vârstă de 53 de ani, este poate cel mai popular artist al Irlandei, împreună cu trupa sa, U2, din care mai fac parte David Howell Evans (The Edge), Adam Clayton și Larry Mullen Jr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel