ATACURI TERORISTE la Londra: Șase morţi, 20 de răniţi, trei suspecţi împuşcaţi mortal-VIDEO

O mașină a intrat în pietoni, sâmbătă seara, pe Podul Londrei, rănind mai multe persoane, după care a continuat să se deplaseze, până în Borough Market. Trei bărbați au coborât apoi din autoturism și au înjunghiat trecătorii. Puțin mai târziu, un atacator a intrat într-un restaurant din zona Borough Market și a înjunghiat câțiva clienți. Șase persoane au murit și alte cel puțin 20 sunt rănite.

UPDATE: Patruzeci şi opt de persoane au fost internate în cinci spitale din Londra în urma atacurilor de sâmbăta seara în centrul capitalei Marii Britanii, soldate cu şase morţi, a anunţat duminică Serviciul de ambulanţă din capitala britanică, citat de AFP, DPA şi Reuters.

În urma atacului de la London Bridge şi Borough Market, reprezentanţii Serviciul de Ambulanţă din Londra au declarat că cel puţin 20 de persoane au fost transportate la şase spitale din capitala britanică.

"Am decretat stare de urgenţă majoră şi continuăm să lucrăm îndeaproape cu alţi membri ai servicilor de urgenţă", se arată într-un comunicat al Serviciului de Ambulanţă din Londra.

Explozii controlate în centrul Londrei, în cursul operaţiunilor poliţiei

O serie de explozii controlate s-au auzit în centrul Londrei în cursul operaţiunilor poliţiei după atacurile teroriste, informează publicaţia The Guardian.

Exploziile s-au auzit în London Bridge şi Shard, în cursul descinderilor agenţilor serviciilor de securitate în căutarea suspecţilor.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat că până la această oră nu se cunoaşte dacă printre victime se află şi cetăţeni români:

„Avem celulă de criza la nivel ambasadei. Comunicăm intre noi şi cu autoritatile britanice. Suntem in zona informaţiilor neconfirmate oficial. Metropolitian Police, care trebuie să dea anumite informaţii, nu a confirmat numărul de 7 morti pe care presa il vehiculează. Sunt informaţii care circula in special pe Twitter, pe retelele de socializare, dar nu exista un punct de vedere oficial. Noi am luat legătura cu Foreign Office, cu ministerul de Externe Britanic. Deocamdata la acel nivel nu există date privind identitatea victimelor si române sa stam in legatura până mâine dimineaţa sa vedem in ce masura, Doamne fereste, printre victime se numara si catetani romani. Au fost trei incidente intr-un interval de o ora, intr-un perimetru destul de restrands din centrul Londrei. Eu cred că e nevoie de calm şi să vedem şi care a fost natura acestor incidente. Acum suntem la cald. E prematur să emitem judecăţi de valoare.", a spus Dan Mihalache la Digi24.

Până la aceast moment nu s-au primit solicitări de asistenţă consulară.

Un suspect a fost reţinut, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în cadrul operaţiunilor de securitate declanşate după atacurile teroriste din centrul Londrei, anunţă surse citate de presa britanică.

Presa britanică a difuzat imagini cu un individ care a fost reţinut de poliţie în zona London Bridge.

Incidentele produse sâmbătă seară în zonele London Bridge şi Borough Market sunt de tip "terorist", a comunicat Scotland Yard.

Poliţia metropolitană londoneză a transmis următorul comunicat: "La ora 00.25 (2.25, ora României), incidentele din zonele London Bridge şi Borough Market au fost declarate drept teroriste".

"Incidentul dn zona Vauxhall este un atac de drept comun prin înjunghiere şi nu are legătură cu incidentele din zonele London Bridge şi Borough Market", precizează Poliţia metropolitană londoneză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel