Atacuri cibernetice. Ciamba: UE trebuie să aibă norme şi instrumente clare

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a subliniat miercuri, la o dezbatere desfăşurată la Bruxelles, că Uniunea Europeană trebuie să aibă norme şi instrumente clare pentru a-i putea identifica şi trage la răspundere pe cei care sunt în spatele atacurilor cibernetice, informează MAE. 

Potrivit sursei citate, astfel de măsuri vor duce şi la creşterea credibilităţii instituţiilor europene în faţa cetăţenilor. George Ciamba a participat la o dezbatere dedicată normelor de reglementare din spaţiul cibernetic, organizată de publicaţia Euractiv, la Bruxelles. Demnitarul român a fost intervievat, în direct, de ambasadorul Sorin Ducaru, consilier special al Global Commission on Cyber-stability şi fost asistent al secretarului general al NATO. Discuţia s-a axat pe abordarea la nivel european a politicilor privind securitatea spaţiului cibernetic şi normele care îl guvernează.

Ce măsuri trebuie implementate



Ministrul a subliniat importanţa pe care România o acordă dezvoltării domeniului IT şi economiei digitale. În dialogul cu Sorin Ducaru, Ciamba a menţionat adoptarea la ultimul Consiliu Afaceri Generale a unui document cuprinzător care oferă linii de acţiune în Uniunea Europeană pentru consolidarea capacităţii de răspuns a UE în faţa ameninţărilor cibernetice. Reacţia rapidă, creşterea nivelului de conştientizare în rândul cetăţenilor, o cooperare instituţională mai eficientă sunt printre măsurile care trebuie implementate pe plan comunitar, precizează MAE. 

"La nivelul Uniunii Europene trebuie să avem la îndemână norme şi instrumente clare pentru a-i putea identifica şi trage la răspundere pe cei care sunt în spatele atacurilor cibernetice. Astfel de măsuri concrete vor duce la creşterea credibilităţii instituţiilor europene în faţa cetăţenilor", a spus ministrul George Ciamba, conform comunicatului. 

Vezi şi: Petre Daea promovează mâncarea românească în Qatar

Dan Bursuc, manele la Gopo. Dan Negru, dezvăluire: Vă spun una...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel