Atacul lui Iohannis, văzut de la Strasbourg. Plumb, reacție de lângă Dăncilă

Rovana Plumb
Rovana Plumb

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, aflată la Strasbourg alături de prim-ministrul Viorica Dăncilă, a avut prima reacție după ce președintele Klaus Iohannis a continuat seria atacurilor la adresa Guvernului prin anunțul unui nou refuz pentru Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici la Ministerul Dezvoltării, respectiv Ministerul Transporturilor.

Suntem împreună la Strasbourg cu doamna prim-ministru mai multe colege și mai mulți colegi. Vom avea întâlniri bilaterale premergătoare prezentării de către doamna prim-ministru a Președinției Române a Consiliului Uniunii Europene, dar și premergătoare audierii miniștrilor de săptămâna viitoare din Parlamentul European, fiecare cu dosarele de negociere pe comisia pe care o gestionează. 

Cum se vede? Aș menționa felul în care suntem primiți. Să știți că Președinția Română se bucură de recunoaștere, privind un nivel înalt de profesionalism și disponibilitate către toți actorii insituționali implicați. Cred că această deschidere pe care o arată România demonstrează angajamentul Guvernului față de Uniunea Europeană, dar și față de rolul pe care îl are România în Uniunea Europeană., a declarat Rovana Plumb, prezentă prin legătură telefonică, în emisiunea lui Lili Ruse, la România TV.

'Nu este niciun fel de temere'

Sunt temeri legate de faptul că România fiind într-un conflict intern politic nu va putea să facă față celor șase luni în care asigură președinția Consiliului Uniunii Europene?, a întrebat Lili Ruse.

Nu este niciun fel de temere și acest lucru trebuie transmis tuturor colaboratorilor noștri la nivel instituțional european. Suntem pregătiți. Putem să facem față atât pe plan național, cât și european. Ar fi foarte benefic ca Guvernul să aibă și cele două portofolii ocupate la Dezvoltare și Transporturi., a adăugat Rovana Plumb.

Vezi și: Vasilescu și Drăghici, propuși din nou. Iohannis, anunțul serii: Ce va face președintele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel