Atacul de la Stockholm. Ce transmite MAE

Ambasada României are în atenţie incidentul de la Stockholm şi monitorizează situaţia, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE).
 
 
Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Stockholm are în atenţie incidentul din capitala Suediei şi a efectuat în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a verifica dacă există cetăţeni români afectaţi. 

„Acţiunile de intervenţie a autorităţilor competente sunt încă în curs de desfăşurare, evaluarea efectelor incidentului nefiind definitivată la această oră. Misiunea diplomatică română monitorizează situaţia şi menţine în permanenţă legătura cu autorităţile suedeze, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară”, adaugă sursa citată, potrivit Agerpres. 

[citeste si]

MAE pune la dispoziţie cetăţenilor români mai multe numere de telefon la care pot solicita asistenţă consulară: 0046 (0)7 36 98 54 63, 0046-(0)8-20.56.74, 0046-(0)8-20.99.27, 0046-(0)8-411.31.81. Apelurile vor fi redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii call center în regim de permanenţă. 

Cel puţin trei persoane au murit şi alte câteva au fost rănite vineri după ce un camion a intrat în mulţimea de pe o arteră comercială şi apoi s-a izbit în vitrina unui magazin în centrul capitalei Suediei, Stockholm, a anunţat poliţia, în timp ce premierul Stefan Löfven a spus că ţara sa 'a fost atacată' şi că totul indică faptul că este vorba de un 'act de terorism', transmite Reuters.

MAE condamnă atacul terorist care a avut loc la Stockholm

Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termeni categorici atacul terorist care a avut loc vineri la Stockholm, soldat cu morţi şi răniţi. 

„În aceste momente dificile, MAE transmite condoleanţe membrilor familiilor victimelor, întreaga sa compasiune persoanelor rănite în tragicul eveniment şi exprimă solidaritatea cu poporul suedez”, se arată într-un comunicat. 

Ministerul Afacerilor Externe reiterează angajamentul ferm al României în combaterea tuturor formelor de terorism şi reafirmă necesitatea conjugării şi intensificării eforturilor internaţionale în combaterea acestor acţiuni care nu sunt justificate sub nicio formă, punând în pericol vieţi nevinovate. 

Cel puţin trei persoane au murit şi alte câteva au fost rănite vineri după ce un camion furat a pătruns în mulţimea de pe o arteră comercială şi apoi s-a izbit în vitrina unui magazin în centrul capitalei Suediei. Premierul Stefan Löfven a spus că ţara sa 'a fost atacată' şi că totul indică faptul că este vorba de un 'act de terorism'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel