Atacul de la Prefectura Poliţiei din Paris: Prefectul de poliţie nu exclude 'nicio ipoteză'

Prefectul de poliţie din Paris, Didier Lallement, a dat asigurări vineri că nu exclude 'nicio ipoteză' la o zi după atacul sângeros comis de un agent al Prefecturii de Poliţie (PP), care şi-a ucis patru colegi în centrul capitalei franceze, relatează AFP.

'Luciditatea noastră de poliţişti ne face să nu excludem nicio ipoteză în acest stadiu', a spus el, în contextul în care ancheta deschisă de Parchetul din Paris nu a reţinut până acum nicio pistă teroristă. 'Tragedia este cu atât mai teribilă cu cât ea s-a produs în interiorul Prefecturii şi a fost comisă de unul dintre noi', a subliniat Lallement.

În opinia sa, condiţiile de securitate din interiorul centrului nevralgic al poliţiei pariziene 'sunt absolute' şi 'nu pot fi puse sub semnul întrebării'. 'Cei care sunt în afara administraţiei trec printr-o uşă de securitate', a precizat el, adăugând că serviciile sale s-au concentrat mai întâi pe un atac venind 'din exterior'.

'Am fost loviţi în inimă, dar rămânem în continuare în picioare', a mai spus prefectul, în contextul în care agenţii PP vor fi din nou mobilizaţi sâmbătă pentru o nouă manifestaţie a 'vestelor galbene' împotriva politicii fiscale şi sociale a guvernului. O celulă medicală şi psihologică a fost creată pentru angajaţii Prefecturii de Poliţie şi 179 de persoane au apelat la serviciile ei, a precizat prefectul. Atacul inedit din incinta PP a survenit la o zi după un 'marş al furiei' care a adunat mii de poliţişti la Paris, veniţi pentru a transmite că 's-au săturat' şi pentru a cere condiţii mai bune de muncă, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel