Atacul de la Nisa. Franța a instituit nivelul "URGENȚĂ ATENTAT", cel mai ridicat din planul antiterorist

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Franţa a ridicat nivelul alertei de securitate pentru întreg teritoriul la cel mai ridicat, "urgenţă atentat".

După atacul de la Nisa soldat cu trei morţi, Franţa a ridicat nivelul alertei de securitate pentru întreg teritoriul la cel mai ridicat, "urgenţă atentat", transmite Agerpres. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Jean Castex, relatează AFP, EFE şi Reuters.

Nivelul "urgenţă atentat" este cel mai ridicat din planul antiterorist al Franţei. El este instituit imediat după un atentat sau dacă un grup terorist identificat şi nelocalizat intră în acţiune. Acest nivel este instituit pentru o durată limită, pe durata gestionării crizei. Nivelul "urgenţă atentat" permite în special asigurarea mobilizării excepţionale a mijloacelor de răspuns, dar şi difuzarea informaţiilor susceptibile să-i protejeze pe cetăţeni într-o situaţie de criză.

"Un atac barbar"


Jean Castex a denunţat un "atac pe cât de laş, pe atât de barbar, care îndoliază ţara întreagă", estimând că acesta a "lovit comunitatea catolică deliberat şi în plină inimă". Acesta a mai declarat că răspunsul guvernului  francez după acest atac va fi ferm şi implacabil.

Trei persoane, printre care şi un paracliser, au fost ucişi în acest atac, al cărui autor a fost reţinut, provocând un şoc în Franţa în ajunul unui nou "lockdown" de cel puţin o lună pentru combaterea Covid-19 şi cu câteva zile înainte de Ziua Tuturor Sfinţilor, o sărbătoare importantă în catolicism. Preşedintele Emmanuel Macron a decis să se deplaseze la faţa locului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel