ATACUL căpuşelor. Zeci de oameni, la spital

Zeci de oameni au ajuns la spital după ce au fost muşcaţi de căpuşe.

Cel puţin 60 de oameni din judeţul Olt au ajuns la spital, după ce au fost înţepaţi de aceste insecte, relatează TVR 1. Specialișii atrag atenția populației, care ia cu asalt spațiile verzi în această perioadă, să se îmbrace adecvat.

Dacă au însă ghinionul să fie mușcați de căpușe, trebuie să se prezinte la medic, pentru a nu risca să-și pună sănătatea în pericol.

Un grătar la iarbă verde, dar şi o plimbare prin pădure ne pot pune sănătatea în pericol, deoarece vremea frumoasă din ultima perioadă a trezit la viață insectele. Medicii spun că prevenția este foarte importanta şi îi îndeamnă pe oameni să se echipeze corespunzător când ies la iarbă verde.

Mușcătura de căpușa este extrem de periculoasă. Pe lângă disconfortul creat în momentul înțepăturii, apar infecțiile atunci când insecta nu este îndepărtată corect și în totalitate. Cea mai cunoacut[ boal[ adus[ de c[pu;e este boala Lyme.

[citeste si]

Conform sursei citate, în curând va începe dezinsecția în Slatina care va cuprinde și spațiile verzi, cele mai frecventate de localnici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel