Atacatorul din Franța, angajatul celui decapitat

foto: bbc.ro
foto: bbc.ro

O persoană a fost decapitată în urma unui atac terorist care a avut loc, vineri, la o uzină de produse chimice, din apropierea localității Lyon.

Persoana decapitată era patronul unei societăți de distribuție din aceeași zonă, iar autorul atacului, Yassin Salhi, în vârstă de 35 ani, era angajat ca șofer al respectivei societăți, transmite AFP, potrivit Agerpres

Capul victimei a fost găsit agățat de gardul uzinei care aparține grupului american Air Products, alături de două drapele islamiste.

Există ipoteza ca drapelele islamiste să fie doar o diversiune pusă la cale de autorul atacului, chiar dacă ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, a declarat că Yassin Salhi s-a aflat între anii 2006 și 2008 în atenția serviciilor de informații, el fiind bănuit de "radicalizare" și că "s-ar fi aflat în contact cu mișcarea salafistă".

Atacatorul a intrat în uzină cu o mașină care avea autorizație de acces, și-a decapitat patronul și a produs o explozie după ce a lovit cu mașina pe care o conducea mai multe recipiente cu gaze. Două persoane au fost rănite, inclusiv un pompier care a reușit să-l imobilizeze. Atacatorul a fost reținut. Soția atacatorului a fost și ea arestată după atac. Ea a spus că nu înțelege ce l-a determinat pe soțul său să facă un asemenea gest, subliniind că fac parte dintr-o familie de musulmani normali și că nu a observat un comportament ciudat. Autoritățile au mai arestat și o a treia persoană, care a făcut deplasări suspecte în zona incidentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel