Atacator urmărit ca în filme, la Năvodari. Criminologul Dan Antonescu: Poliţiştii au acţionat exemplar

Florin Răvdan / 09 aug 2019 / 11:11 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Criminologul Dan Antonescu a explicat că intervenţia autorităţilor în cazul atacatorului de la Năvodari a fost una exemplară, dar şi că astfel de poliţişti sunt, din păcate, eclipsaţi de oameni ai legii care nu ştiu să îşi facă meseria. 

"Aş începe cu o observaţie personală. Avem un caz tipic de folosire absolut legală a armamentului din dotare. Poliţiştii au acţionat exact cum trebuie, o dovadă în plus că există poliţişti care ştiu să îşi facă meseria cum trebuie. Mai există, din păcate, şi unii precum cei de la Galaţi de zilele trecute şi nu numai care nu au ce căuta în acest sistem. Sunt cazuri greu de soluţionat, vin poliţişti de la omoruri, judiciar, etc, şi e suficient, cum vine vorba din bătrâni, un par la un car de oale, ca să strice tot. Acest individ este un periculos clar, sunt curios dacă a consumat fie alcool, fie substanţe psihoactive, dar este cumva salutar faptul că femeile respective au ţipat, au atras atenţia asupra lor şi astfel, poliţiştii şi doi bărbaţi care mai erau în zonă, au intervenit", a declarat specialistul criminolog. 

Patrulele trebuie intensificate 

 

"Să nu uităm, există poliţie naţională şi locală. Cei de la locală este necesar să patruleze mai ales noaptea, pentru că la adăpostul întunericului aceşti indivizi au senzaţia că pot comite orice faptă. O simplă patrulare îi poate întoarce din drumul spre a comite astfel de nenorociri", a explicat Dan Antonescu la Antena 3. 

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22