Atac Vegas. ISIS cerea un atac tip ”Lupul Singuratic” în luna mai în Vegas - VIDEO

Sursa foto: NBC News
Sursa foto: NBC News

Un videoclip de propagandă al ISIS, care cerea un atac pe Vegas Strip, a apărut în luna mai.

Mai exact, se cerea un atac de tip ”Lupul Singuratic”, luptătorul care nu are nevoie de o armată de jihadişti în spatele lui pentru a ataca. Atacatorul nu are nevoie nici măcar să primească ordine din partea liderilor grupărilor teroriste. Pot ajunge să se radicalizeze singuri cu ajutorul Internetului. Arma lui secretă: este aproape imposibil de depistat la timp.

Deși încă atacul din Vegas nu a fost catalogat ca unul terorist, filmul ar fi putut fi o chemare la arme pentru un potențial jihadist.

Videoclipul de propagandă, care a fost lansat de ISIS pe data de 17 mai, prezintă luptători extremiști din SUA, Canada, Marea Britanie, Rusia și Belgia, care solicită musulmanilor care trăiesc în Occident să efectueze atacuri asupra țintelor civile.

Videoclipul de amenințare al ISIS, neobișnuit de lung pentru propagandă din partea grupului, include și un bărbat care pare a fi american, care îi cheamă pe lupii singuratici să se "elibereze" și să îi omoare pe cei care resping Islamul prin înjunghierea lor, aruncându-i de pe clădiri și intrând cu mașinile în mulțime.

VIDEO:

Peste 20 de persoane și-au pierdut viața și alte 100 de persoane au fost rănite după ce un individ a deschis focul asupra spectatorilor unui concert în Vegas.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel