Urmărește emisiunea live


ATAC TERORIST TUNISIA, 27 de morți. Mărturii cutremurătoare ale turiștilor

Foto: Twitter
Foto: Twitter

"Un atacator a dechis focul cu o armă Kalashnikov asupra turiștilor și tunisienilor aflați pe plaja hotelului Imperial Marhaba. Era doar un atacator, un băiat tânăr, îmbrăcat în pantaloni scurți ca și cum era chiar el un simplu turist", a spus un angajat al hotelului, potrivit The Guardian, despre momentul în care turiști din Tunisia au fost împușcați pe șezlonguri. 27 este numărul morților până în prezent. Printre ei, și un copil.

John Yeoman se numără printre clienții hotelului Imperial Marhaba, pe plaja căruia a avut loc sângerosul atac. El scrie că era în piscina hotelului când au fost atacați turiștii de pe plajă, iar oamenii fugeau strigând că un om împușcă oamenii de pe plajă. Bărbatul s-a baricadat în camera sa de hotel după cum a arătat într-o imagine postată pe Twitter.

(w670)

Bărbat a mai scris că printre victime se numără și un copil și că atacatorul a fost împușcat în hotelul în care este cazat de poliție. "Suntem toți în stare de șoc", a precizat el.

Între timp, familii disperate încearcă să intre în contact cu rudele lor aflate în vacanță în Tunisia. Mirror scrie că mai multe familii britanice nu reușesc să-și contacteze rudele. Una dintre persoane citate de sursa menționată spune că fratele său, cumnata, nepoata și doi prieteni sunt în Tunisia și nu pot fi contactați. O altă persoană spune că fiul său se află în Tunisia cu iubita lui, în locul atacului, dar în hotel. Tânărul a fost escortat de polițiști să-și ia telefonul de pe plajă pentru a-și contacta rudele și a văzut în jur numai cadavre.

Vineri, alte două atacuri au avut loc, în Kuweit și Franța, imediat după ce purtătorul de cuvânt al ISIS, Abu Muhammad al-Adnani, a îndemnat jihadiștii să transforme luna sfântă a Ramadamului într-un moment de calamitate pentru necredincioși. Nu este clar dacă atrocitățile au fost coordonate sau sunt o coincidență. Atacaul din Kuweit a fost revendicat de ISIS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel