ATAC TERORIST PARIS. Papa Francisc: Sunt bulversat

Papa Francisc, "bulversat", a denunțat cu emoție sâmbătă atacurile din Paris, dar Vaticanul a cerut să nu se cedeze panicii, mai ales în apropierea începerii Jubileului Milostivirii la Roma, transmite France Presse.

"Sunt bulversat, nu înțeleg aceste lucruri, făcute de ființe umane (...). Nu pot exista justificări, religioase sau umane. Acest lucru nu este uman", a spus papa într-un interviu telefonic pentru postul tv TG2000, citează Agerpres.

Cu o voce joasă, căutând cuvinte, papa și-a exprimat apropierea de familiile victimelor. "Eu sunt aproape de toți cei care suferă și de întreaga Franță, pe care o iubesc atât de mult".

Citește și: Hamas și Jihadul Islamic condamnă atentatele de la Paris

În cursul nopții, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a denunțat un atac împotriva păcii omenirii care necesită un răspuns decisiv și unit din partea noastră a tuturor pentru a ne opune propagării urii ucigașe în toate formele sale.

La Radio Vatican, Lombardi a răspuns îngrijorărilor exprimate în legătură cu Jubileul Milostivirii care ar trebui să atragă, începând din 8 decembrie, milioane de pelerini din capitala Italiei, adesea citată ca țintă în propaganda organizației Statul Islamic (IS).

"Atenție! Acești criminali posedați de o ură fără sens sunt numiți teroriști tocmai pentru că doresc să răspândească teroarea. Dacă ne lăsăm speriați, ei și-au atins deja primul obiectiv", a afirmat el, cerând să se reziste "cu curaj tentației de frică".

"Desigur, trebuie să fim prudenți, nu iresponsabili, să luăm măsuri de precauție rezonabile. Dar trebuie să continuăm să trăim construind pacea și încrederea reciprocă", a insistat el.

"Nu este momentul să se renunțe la Jubileul Milostivirii sau să ne temem. Avem nevoie de el mai mult decât oricând", a estimat Lombardi. "Mesajul milostivirii este necesar pentru a ne face mai capabili de reconciliere, de a construi poduri în pofida a orice, de a avea curajul dragostei".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel