ATAC TERORIST în Barcelona, 17 august. ATENTAT: Ultimele informații

O mașină a intrat în mulțime în Barcelona. 

UPDATE: Patru români au fost răniți în atentatul de joi, potrivit Antena 3.

UPDATE: A mai murit o persoană, numărul celor decedaţi ridicându-se astfel la 14. Este posibil ca bilanţul să crească.

UPDATE: Un al treilea român a fost rănit în atentatul de la Barcelona.

UPDATE: O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona. Victima a fost internată la un spital, starea sa actuală fiind stabilă.

UPDATE: Premierul spaniol Mariano Rajoy a anunțat vineri trei zile de doliu național, după atentatul de la Barcelona.

UPDATE: Surse din poliție raportează că o persoană a fost împușcată mortal la Sant Just Desvern (Barcelona), dar nu s-a confirmat legătura cu atacul.

UPDATE: Un român este rănit și este în spital. Are traumatisme grave la picioare și mâini. 

UPDATE: ISIS a revendicat atentatul. 

UPDATE: Un belgian se află printre cei uciși. 

UPDATE: Al treilea atacator, ARESTAT. Până acum, au fost arestate două persoane și o a treia a murit după un schimb de focuri de armă 

UPDATE: Cifrele actualizate: 13 morți, 80 de persoane spitalizate, dintre care 15 în stare gravă. 

UPDATE: O familie de turiști greci se află printre răniți.

UPDATE: Al doilea terorist a fost ucis într-un schimb de focuri cu polițiștii. El este cel care a trecut cu mașina peste trei polițiști, în urma unui filtru. 

UPDATE: Ministrul de Interne, Joaquim Forn, a condamnat atacul. El insistă asupra faptului că cifrele din 13 ucise și aproximativ 50 de răniți sunt provizorii, deoarece există leziuni grave. ”Suntem de lucru pentru a restabili ordinea cea mai mare”, spune el.

UPDATE: Trei polițiști au fost călcați de o mașină într-un alt cartier din Barcelona. S-au auzit focuri de armă. 

UPDATE: Poliția a confirmat arestarea unui suspect terorist. 

UPDATE: O a doua furgonetă legată de atac - presupusă a fi fost folosită ca mașină de evadare - a fost găsită în micul oraș Vic din Catalonia. Orașul se află la aproximativ 45 de mile de Barcelona.

UPDATE: Ministrul de interne din Catalonia, Joaquim Forn, a declarat reporterilor: "Din păcate, numărul de decese va crește probabil."

UPDATE: Atacul a avut loc în centrul Barcelonei. Las Ramblas, o stradă cu tarabe și magazine care traversează centrul Barcelonei, este una dintre destinațiile turistice de top ale orașului. Oamenii merg pe o cale largă, pietonală în centrul străzii, dar mașinile pot călători pe ambele părți.

 

(w670)


UPDATE: Imagini de la prinderea unuia dintre teroriști: 

UPDATE: El este unul dintre teroriști

(w670)

UPDATE: OFICIAL, 10 răniți din cei 32 sunt în stare gravă. 

UPDATE:  Ziarul El Pais a obținut un material al poliției care îl descrie pe unul dintre suspecți. El este descris ca 5ft 5 și purtând o cămașă albă și dungi albastre.

UPDATE:  Oficial. Poliția anunță 32 de răniți, 1 mort.

UPDATE: Numărul morților ar fi ajuns la 13, informează Antena 3.

UPDATE: Mai multe instituții de presă locale susțin că barul, în care un atacator ar fi, se numește Luna de Estambul.

UPDATE: Atacatorii au folosit două van-uri pentru atentat. Un van cu numărul 7082JVD este căutat. 

UPDATE: NUMELE DE URGENȚĂ DIN BARCELONA: 

112 & 061 AMBULANȚĂ

091 & 092 & 062 POLIȚIE

UPDATE: Oamenii fac apel să nu mai fie postate imagini pe rețelele sociale pentru că teroriștii le vor folosi pentru propagandă. 

UPDATE: Taximetriștii din Barcelona au pus afișe în geam scrise de mână pe care au scris: Taxi gratis, duc oameni îngrijorați acasă. 

UPDATE: Presa vorbește despre patru morți. 

UPDATE: Doi atacatori au luat ostatici într-un bar numit ”Flamenco”. Ei ar fi fost cei care se aflau în van. Dan Ivașcu, român din Barcelona, confirmă informațiile. El a afirmat că cei doi teroriști sunt înarmați cu mitraliere. Românul a plecat din zonă cu 10 minute înainte de atac. Prietenii săi care au rămas în zonă i-au trimis filmări. ”Sunt copii întinși pe trotuar” a afirmat el. ”Imaginile sunt foarte dure” a adăugat. ”Au intrat pe un bulevard și au mers 600 de metri, s-au dat jos din mașină și au intrat într-un bar” a mai spus Dan Ivașcu, la Antena 3. Zona este pietonală, nu este deschisă traficului autoturismelor. 

UPDATE: Consulul României la Barcelona, Manuel Pleșa, a declarat la Antena 3 că sunt 20 de persoane rănite și posibil o persoană decedată. 

UPDATE: Poliția spaniolă confirmă că este un atac terorist. 

Presa spaniolă scrie despre o luare de ostatici. Se vorbește de doi atacatori care ar fi intrat cu puștile într-o șaormerie. Nu este însă oficial. 

Un camion a intrat în mulțime pe bulevardul Las Ramblas, în zeci de persoane. Mai multe persoane au fost rănite. Șoferul mașinii nu a fost găsit, el fugind. 

Metroul a fost oprit după atac.  

Poliția roagă martorii să nu mai posteze imagini pe rețelele de socializare.  Zona a fost evacuată. 

Atacul a avut loc într-o zonă frecventată de turiști, promenada centrală, și vine într-un moment în care localnicii au protestat împotriva turiștilor.  

[citeste si]loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +2    Negative: -1

TOP STIRI CELE MAI...


loading...
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiunea de mobil a siteului

nginx-nxt.M