EXCLUSIV  ATAC TERORIST. Ciocan: Polițiștii sunt pregătiți să intervină și în România, dar și în Europa

Reprezentantul Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, Christian Ciocan, a oferit informații EXCLUSIVE pentru DC NEWS privind reacția ministrului Marcel Vela la atentatele vieneze din 2 noiembrie.

„La acest moment vă confirm că ministrul de Interne, Marcel Vela, a trimis scrisori în care își exprimă regretul, dar și încurajarea pentru poporul austriac și pentru familiile victimelor. Mai mult decât atât, domnul Marcel Vela este membru în Consiliul de Justiție și Afaceri Interne, iar mesajul său trimis către partenerii noștri europeni, către omologii statelor afectate, este unul extrem de clar și tranșant: ne exprimăm disponibilitatea pentru orice formă de cooperare polițienească tocmai pentru ca astfel de atrocități să nu se mai întâmple”, a transmis Ciocan, exclusiv pentru DC NEWS.

„Din punctul Federației, care este în acord total cu ministrul de Interne, este inadmisibil ca în inima Europei să se întâmple un astfel de atentat, drept pentru care actele teroriste sunt și în atenția Poliției, chiar dacă noi nu suntem implicați direct. La nivel de România este Serviciul Român de Informații, dar efectivele noastre specializate în combatere sunt pregătite să răspundă în comun la acest efort împotriva ceea ce se numește terorism care, iată, chiar în perioada pandemiei face victime de natură militară”, a continuat reprezentantul Federației.

Polițiștii sunt pregătiți să intervină și în România, dar și în Europa

„În calitate de reprezentant al Federației Sindicatelor  Democratice a Polițiștilor din România, sunt împuternicit să mai aduc la cunoștință opiniei publice faptul că pe noi ne onorează ca polițiști o astfel de poziție a demnitarului român care, chiar dacă pare protocolară, noi cei din interior știm că ține de implicarea pe care domnul Marcel Vela o arată față de ceea ce s-a întâmplat în Austria.

Așadar, și Federația susține spusele ministrului de Interne și fiecare polițist român este pregătit să intervină, la ordinul ministrului, și în România, și în cooperare polițienească internațională, la dispoziția partenerilor noștri. Europa este un spațiu comun, nu mai este un spațiu cu granițe”, a conchis purtătorul de cuvânt al sindicatelor.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel