ATAC SUA: Siria, avioane militare distruse

Rachetele americane care au lovit baza militară Shayrat au distrus 20% din avioanele militare operaționale ale Siriei, a declarat luni ministrul apărării Statelor Unite, Jim Mattis.

"Guvernul sirian ar greși dacă ar mai utiliza arme chimice", a avertizat șeful Pentagonului într-un comunicat citat de AFP.

Nave americane din Mediterana au lansat în noaptea de joi spre vineri 59 de rachete Tomahawk asupra bazei de aviație Shayrat din centrul Siriei, de unde serviciile de informații ale SUA afirmă că ar fi decolat avioanele care au comis atacul chimic de la Khan Shaykhun. Armele chimice au ucis marți, în această localitate din provincia Idlib din Siria, 87 de oameni, printre care zeci de femei și copii.

Mattis a subliniat că președintele Donald Trump a ordonat riposta pentru a arăta că "Statele Unite nu vor rămâne pasive" dacă armata siriană "ucide nevinovați cu arme chimice".

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a amenințat și el luni regimul de la Damasc: "Dacă gazați un copil sau lansați un butoi cu explozivi asupra unui nevinovat, veți vedea o reacție din partea președintelui".

Spicer a declarat că "nu se poate imagina Siria stabilă și pașnică cu Assad la conducere". El a reluat astfel poziția formulată duminică de ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, care afirmase că nu există soluție politică pentru conflictul din Siria cu președintele Bashar Al-Assad la putere.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel