Atac sângeros într-o școală din Nigeria, soldat cu peste 40 de morți

Boko Haram
Boko Haram

Peste 40 de persoane, majoritatea elevi, au fost ucise într-un atac asupra unei şcoli internat din statul Yobe din nord-estul Nigeriei, atribuit mai multor persoane, care se presupune că fac parte din gruparea islamistă Boko Haram, a anunţat sâmbătă o sursă medicală locală, citată de AFP. 

"Noaptea trecută au fost aduse la noi cadavrele a 42 de persoane, elevi şi membri ai personalului instituţiei publice de învăţământ secundar Mamudo. Unele aveau răni provocate de gloanţe şi multe erau cu arsuri", a declarat pentru sursa citată Haliru Aliyu, de la spitalul general al oraşului Potsikum (nord-est).

"Potrivit mărturiilor profesorilor şi elevilor care au supravieţuit atacului, bărbaţii înarmaţi au strâns victimele într-un dormitor, au aruncat explozivi şi au deschis focul, provocând 42 de morţi", a explicat Aliyu.

Potrivit sursei, personalul de securitate verifica tufele din jurul şcolii, în căutarea elevilor răniţi şi care au fugit de atac, în prezent fiind găsiți doar şase elevi, "care sunt trataţi la spital pentru răni provocate de gloanţe".

Un locuitor a confirmat bilanţul atacului atribuit grupării Boko Haram.

DIn 2009, gruparea islamistă Boko Haram, care militează pentru aplicarea strictă a legii islamice (sharia), a ucis în Nigeria peste 3.600 de persoane. În luna mai a anului trecut, preşedintele Goodluck Jonathan a instituit starea de urgenţă în trei state din nord-estul ţării ameninţate de atacurile acestei grupări, iar trupele guvernamentale au distrus bazele acesteia amplasate de-a lungul frontierei cu Nigerul şi Ciadul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel