Atac la UE: Proces spectaculos împotriva Ungariei

Un oficial al Ministerului de Justiție ungar a acuzat joi Comisia Europeană că desfășoară un "proces spectacol" împotriva Budapestei în legătură cu subiectul cotelor de migranți. 

El a argumentat că UE nu a lansat proceduri de infringement împotriva tuturor statelor membre care au refuzat să respecte această schemă, relatează agenția MTI, potrivit Agerpres.

Secretarul de stat Pal Volner a declarat într-o conferință de presă că motivul pentru care CE a lansat o procedură de infringement împotriva Ungariei este pentru că Budapesta a adoptat cea mai puternică poziție în legătură cu această chestiune și a mers chiar până acolo încât a contestat sistemul de cote în instanță.

Ungaria s-a adresat Curții Europene de Justiție (CEJ) împreună cu Slovacia în legătură cu schema cotelor în decembrie 2015, după ce miniștrii de interne din UE au votat în septembrie implementarea unui sistem obligatoriu de cote pentru a redistribui 120.000 de refugiați în toate statele membre ale UE.

CE a lansat de asemenea proceduri de infringement împotriva Poloniei și Republicii Cehe pentru că nu au pus în aplicare decizia UE privind cotele de migranți.

Volner a mai spus că mai multe state membre ale UE nu au reușit să își onoreze angajamentele asumate de a lua migranți. Unele țări au luat un număr semnificativ mai mic de persoane decât au promis, în timp ce altele nu au luat deloc, a notat el. Drept rezultat, țările UE au luat doar 11,8% din numărul de migranți asupra căruia au convenit inițial, a adăugat Volner.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel