Atac la libertatea presei în Rusia

Russia Regional Elections
Russia Regional Elections

Potrivit Mediafax, citând surse din cadrul partidului Rusia Unită, Camera inferioară a Parlamentului rus a adoptat vineri un proiect de lege prin care atât ONG-urile, cât și unii jurnaliști ar putea fi considerați "agenți străini".

Mai exact, este vorba despre un amendament la legea presei, prin care este introdusă noțiunea de "presă care acționează în interesul unui stat străin". Potrivit unei publicații ruse apropiată partidului de guvernământ, sub incidența acestei legi vor intra instituțiile media care beneficiază de finanțare din afara Federației Ruse.

Ilia Kostunov, un deputat al partidului Rusia Unită, a declarat că "societatea are dreptul de a şti cine finanţează aceşti reprezentanţi ai celei de a patra puteri şi cât de independenţi sunt". De asemenea, un alt parlamentar al aceleiași formațiuni susține că proiectul de lege va face lumină în cazurile publicațiilor "a căror finanțare este opacă".

Rusia Unită, partid prezidat până nu demult de actualul președinte Vladimir Putin, nu este la prima propunere legislativă de acest fel, după ce în cursul ultimelor săptămâni au fost adoptate amendamente care încadrează penal calomnia, instaureză măsuri de control sporit asupra Internetului și reglementează mai strict manifestațiile publice.

Aceste schimbări n-au fost bine primite de opoziție și de apărătorii drepturilor omului, care le-au catalogat drept "represive".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel