Atac la o reuniune ''antifascistă'' la Stockholm

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mai mulţi indivizi mascaţi au aruncat bombe fumigene  într-un teatru situat în partea de sud a capitalei suedeze, Stockholm, în timpul unei întâlniri antifasciste.

"Trei persoane au fost transportate la spital cu ambulanţa", a postat de poliția pe site-ul său, spunând că nu se cunoaște încă gravitatea rănilor suferite de aceștia.

În jur de 50 de indivizi s-au adunat la un teatru din Gubbängen. În jur de 50 de indivizi s-au congregat la un teatru din Gubbängen, o suburbie din partea de sud a capitalei Suediei, pentru a lua parte la o conferință descrisă ca fiind un "eveniment antifascist", organizat de Partidul de Stânga (Vänsterpartiet, stânga radicală) și Verzii (Miljöpartiet).

Conform organizației antirasiste Expo, invitată să ofere o prezentare, "un grup de nazişti" a intrat în foaier chiar înainte de începerea conferinței și a folosit bombe fumigene în sală.

"Este îngrozitor că o întâlnire organizată de Partidul de Stânga a fost luată cu asalt"

"Este îngrozitor că o întâlnire organizată de Partidul de Stânga a fost luată cu asalt. Am contactat-o pe Nooshi Dadgostar (şefa Partidului de Stânga) şi mi-am exprimat sprijinul cel mai profund. Acest tip de comportament detestabil nu-şi are locul în societatea noastră liberă şi deschisă", a afirmat prim-ministrul Ulf Kristersson.

Toţi liderii partidelor politice din Suedia şi-au exprimat sprijinul, numind incidentul "un atac la democraţie", conform aceleiaşi surse.

Nooshi Dadgostar a deplâns la postul de televiziune SVT că un

La postul de televiziune SVT, Nooshi Dadgostar a deplâns că un "eveniment deschis, pentru egalitatea între indivizi" a fost "atacat violent de ceea ce par a fi nazişti".

"Toate forţele politice democratice trebuie să se ridice acum pentru a combate extrema dreaptă care ameninţă democraţia noastră", a adăugat ea, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel