ATAC într-un club: MORȚI și RĂNIȚI. Agresorul, îmbrăcat în MOȘ CRĂCIUN-UPDATE

Cel puțin 39 de persoane au fost ucise și 69 au fost rănite după ce un atacator a deschis focul, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un club celebru de noapte din Istanbul, Reina, a declarat, duminică dimineața, guvernatorul orașului, Vasip Sahin, transmit Reuters.

UPDATE 15:20: Consilierul prezidenţial pentru politică externă, Bogdan Aurescu, condamnă atacul terorist care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un club din Istanbul, soldat cu morţi şi răniţi, şi transmite condoleanţe familiilor victimelor. Condamnăm ferm atacul terorist de la Istanbul. Sincere condoleanţe familiilor victimelor şi recuperare grabnică celor răniţi. România este alături de Turcia, a scris, pe Twitter, consilierul prezidenţial.

UPDATE 14:20: Ministerul Afacerilor Externe precizează că, până la acest moment, nu există persoane de cetăţenie română printre victimele identificate în urma incidentului care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un club din Istanbul, soldat cu morţi şi răniţi. Conform datelor obţinute până la acest moment, nu există persoane de cetăţenie română printre victimele identificate. Precizăm că procedura de identificare a celorlalte persoane decedate este în curs de desfăşurare. Totodată, menţionăm că oficiul consular nu a primit nicio solicitare de la vreun cetăţean român în legătură cu incidentul din Istanbul, precizează duminică MAE, la solicitarea AGERPRES. 

UPDATE 09:25: Consulatul General al României la Istanbul are în atenţie incidentul produs în dimineaţa zilei de duminică într-un club din oraş, soldat cu numeroşi morţi şi răniţi, şi verifică dacă printre victime sunt şi cetăţeni români. Consulatul General al României la Istanbul are în atenţie incidentul produs în dimineaţa zilei de 01.01.2017, în jurul orei 02,00 (01,00 ora României), soldat cu numeroşi morţi şi răniţi. Oficiul consular român a întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile abilitate şi spitalele din Istanbul pentru a verifica dacă printre victimele incidentului se află cetăţeni români. (...) Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă profundul regret pentru pierderea de vieţi omeneşti şi transmite condoleanţe familiilor victimelor, se arată într-un comunicat al MAE.

UPDATE 09:12: Clubul Reina, unde a avut loc atacul, este unul select, fiind frecventat chiar și de vedete.

UPDATE 09:00: Bilanțul după atacul din Turcia a crescut: vorbim de 39 de morți și 69 de răniți.

UPDATE 08:22: Suleyman Soylu, ministrul de Interne din Turcia, a spus: ""Suntem față în față cu un atac terorist". Președintele Barack Obama a transmis condoleanțe și a îndemnat autoritățile din America să colaboreze cu Turcia pentru capturarea atacatorului.

UPDATE 08:19: Agenția de știri Dogan a transmis că martorii au spus că atacatorul vorbea în limba arabă.

UPDATE 08:00: Teroristul este încă liber.

UPDATE 03:13: Guvernatorul din Istanbul, Vasip Sahin, vorbește despre acest eveniment numindu-l "atac terorist". Până la această oră, atacatorul nu a fost prins. "Un terorist cu o armă a provocat acest incident brutal și sălbatic, trăgând gloanțe în oameni nevinovați care erau acolo doar pentru a sărbători Anul Nou și a se distra", a spus Vasip Sahin.

16 dintre victimele atacului sunt străini, au precizat autoritățile turce. MAE nu are, până la aceată oră informații potrivit cărora printre victime s-ar afla și români.

Atacatorul a împușcat un ofițer de poliție și un civil înainte de a intra în clubul din cartierul Ortakoy din Istanbul și a deschide focul în clădire, a spus Sahin, referindu-se la atacul armat ca fiind unul terorist, relevă Reuters.

Clubul vizat este situat la câteva sute de metri de locul unde avea loc sărbătorirea oficială a Anului Nou, pe malul Bosforului.

UPDATE 03:10: De precizat că din ce 17.000 de ofițeri de poliție care erau de serviciu în oraș în noaptea masacrului, unii erau camuflați în Moș Crăciun, alții în vânzători de stradă.

UPDATE 03:01: Martorii spun că atacatorul avea mai multe arme cu țeavă lungă și aproximativ 50-60 de ambulanțe au intervenit la locul tragediei.

UPDATE 02:55: ATAC TURCIA club. Radu Tudor: Un Moș Crăciun care ucide oameni este un semnal

UPDATE 02:41: Guvernatorul din Istanbul, Vasip Sahin, a confirmat faptul că 35 de persoane au murit, iar alte circa 50 sunt rănite după ce un atacator necunoscut a deschis focul la întâmplare într-un club de noapte de pe malul european al Bosforului. Vasip Sahin a spus că printe decedați se află și un polițist. Mai mulți oameni au sărit în Bosfor pentru a-și salva viața.

UPDATE 02:35: Deși inițial s-a spus că a fost vorba despre doi atacatori, ultimele informații arată că a fost doar un atacator care a pătruns în clădire îmbrăcat în Moș Crăciun.

UPDATE 02:30: Presa internațională scrie că 35 de oameni au murit, iar alți 50 sunt răniți.

UPDATE 02:20: Numărul victimelor a crescut. Se pare că aproximativ 50 de persoane au fost rănite după ce două persoane înarmate, cosmate în Moș Crăciun, au deschis focul într-un club de noapte din Istanbul, pe 1 ianuarie, în jurul orei 01:15. Unele surse media spun că există și morți.

Știrea inițială:

Circa 20-30 de oameni au fost răniți într-un atac armat care a avut loc în Reina, un club de noapte, în zona Ortakoy din Istanbul (Turcia).

NTV scrie că agresorii, doi la număr, erau îmbrăcați în costume de Moș Crăciun astfel încât să poată intra mai ușor în clădirea unde era organizată o petrecere de Revelion 2017. Mai multe ambulanțe sunt la fața locului, scrie BBC. Sursa citată notează că la momentul producerii atacului, în club se aflau circa 800 de persoane. Polițiștii au izolat zona și fac cercetări.

Istanbul a fost în alertă de atacuri teroriste, fiind mobilizați 17.000 de ofițeri de poliție de serviciu în oraș în noaptea masacrului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel