Atac într-o facultate din China: 12 victime

Un bărbat înarmat a ucis un student şi a rănit alte 11 persoane la o facultate tehnică din sud-vestul ţării.

Un bărbat înarmat a ucis vineri un student şi a rănit alte 11 persoane la un institut tehnic din provincia Yunnan, din sud-vestul Chinei, acesta fiind cel mai recent act de violenţă produs în locuri publice din China, transmite Reuters.

Autorul, un bărbat de 20 de ani având numele de familie Yang, a rănit nouă studenţi şi doi profesori în jurul orei locale 11:25 (03:25 GMT), a anunţat administraţia din oraşul Anning pe reţeaua Weibo, versiunea chineză a Twitter. Autorităţile locale, care anchetează cazul, nu au precizat ce armă a folosit autorul atacului. Infracţiunile cu violenţă sunt relativ rare în China, în special în marile oraşe unde măsurile de securitate sunt mai stricte, deşi în ultimii ani au fost semnalate atacuri cu cuţite, topoare şi atacuri cu maşină.

Luna trecută, poliţia chineză a anunţat că este în căutarea unui bărbat de 30 de ani după mai multe atacuri cu cuţitul în provincia Hebei (nord-estul Chinei), violenţe soldate cu trei morţi şi un rănit. În luna septembrie, China a executat un bărbat găsit vinovat de uciderea a nouă studenţi şi rănirea altor 11 într-un atac cu cuţitul, comis în aprilie la o şcoală gimnazială din provincia Shaanxi, situată în centrul ţării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel