Atac în Sri Lanka. Guvernul vorbeşte despre un atac terorist

Atentat - imagine ilustrativă
Atentat - imagine ilustrativă

Ministrul apărării din Sri Lanka, Ruwan Wijewardene, a calificat seria de explozii produse duminică la mai multe biserici şi hoteluri din zona capitalei Colombo drept un "atac terorist", informează dpa.

Oficialul srilankez a subliniat într-o conferinţă de presă că, indiferent cine s-a aflat la originea atacurilor, niciunui grup terorist nu i se va permite să opereze în această ţară.

Responsabili din spitale citaţi de dpa au afirmat că cel puţin 191 de oameni au murit şi peste 500 au fost răniţi în seria de opt explozii aparent coordonate din ziua Paştelui catolic.

Trei biserici, dintre care două catolice, au fost scena unor explozii la primele ore ale dimineţii, una în capitala Colombo şi două în apropierea ei, iar alte trei explozii au vizat trei hoteluri din Colombo. Alte două explozii au avut loc la primele ore ale după amiezii, una la Dehiwala, la circa 12 km sud de capitală, unde doi oameni au fost ucişi, şi o alta la Dematagoda, o suburbie din Colombo, soldată cu moartea a trei poliţişti peste care s-a prăbuşit un zid.

VEZI ŞI Atentat în Sri Lanka. Copii români, duşi într-o unitate militară

Atentatele, cele mai sângeroase din capitala ţării din 2009, de la sfârşitul conflictului de 26 de ani cu rebelii minorităţii tamile care luptau pentru independenţă, nu au fost deocamdată revendicate.

Ele au fost în schimb condamnate de lideri din întreaga lume, inclusiv de preşedintele american Donald Trump, cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Emmanuel Macron, premierul britanic Theresa May, ministrul de externe iranian Javad Zarif, preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker şi premierul neozeelandez Jacinda Ardern, a cărei ţară a fost recent marcată, la 15 martie, de un atac sângeros asupra unei moschei.

Papa Francisc şi-a exprimat "tristeţea" în urma atentatelor comise în Sri Lanka care au îndoliat duminica Paştelui Catolic, declarându-se aproape de "toate victimele acestei crude violenţe", iar preşedintele Congresului Mondial Evreiesc, Ronald Lauder, a subliniat că "acest atac barbar asupra unor credincioşi paşnici, într-una din cele mai sfinte zile din calendarul creştin, aminteşte în mod dureros că războiul împotriva terorii trebuie să rămână în fruntea agendei internaţionale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel