Atac în gara Kramatorsk. Vasile Bănescu, BOR: Un gigantic rânjet al Diavolului

Foto: Pixabay, de Amber Clay
Foto: Pixabay, de Amber Clay

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a reacţionat după atacul din Kara Kramatorsk, unde zeci de persoane au murit după un atac cu rachete al armatei rusei. 

"Kramatorsk, Ucraina,

8 aprilie, 2022

A lansa o rachetă, „binecuvântată”, cu scopul de a omorî oameni care fug disperați din calea războiului și a morții, o rachetă pe care scria „за детей"/ „pentru copii", iată culmea întunecată a cinismului diabolic, a abjecției și a crimei sinistre.

Dincolo de care rămâne un imens țipăt mut și un gigantic rânjet al diavolului", a scris Vasile Bănescu pe Instagram.

În martie, părintele Bănescu îl critica dur pe patriarhul Kiril, al Rusiei 

"Datoria lucidității ne obligă să discernem inclusiv între un autentic și demn Întâistătător al Bisericii lui Hristos și un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral și creștin prin complicitatea sa cinică cu politicul asasin și prin asocierea la cele mai hidoase lucruri pe care omul antihristic este capabil să le comită cu atrocitate:

-războiul cumplit și nejustificat împotriva altora, bulversarea vieții unui popor liber, îngrozirea, torturarea în varii feluri și uciderea în masă a unor oameni pe care Hristos ne-a poruncit blând să-i iubim ca pe noi înșine, nu să-i strivim sub cizma grea și invadatoare a morții.

Chiar când diavolul ne truchează în față realitatea, avem mereu datoria de a discerne și de a mărturisi adevărul," este mesajul transmis de Vasile Bănescu. 

Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kirill, a cerut armatei ruse să prevină victimele civile în zona de conflict din Ucraina, conform Interfax. Acesta nu a condamnat însă în nici un fel acțiunea criminală de invazie a unei țări pașnice, care duce la moartea a zeci de mii de persoane nevinovate. 

Patriarhul Kiril a amintit că popoarele rus și ucrainean au o istorie comună de secole, care datează de la Botezul Rusiei de către Sfântul Egal cu Apostolii Prințul Vladimir. ”Cred că această comunitate dată de Dumnezeu va ajuta la depășirea diviziunilor și contradicțiilor care au apărut și care au dus la conflictul actual”, a mai spus patriarhul Kiril, imediat după declanșarea operațiunii de invadare a Ucrainei de către Rusia.  CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel