Atac Franţa: Jandarmul care s-a oferit voluntar în locul ostaticilor a murit

Deces
Deces

Locotenent-colonelul de jandarmerie care s-a oferit pe sine în schimbul eliberării ostaticilor din timpul atacurilor comise vineri, în Franța, s-a stins din viață.

Ministrul francez de Interne a anunțat că locotenent-colonelul de jandarmerie care s-a oferit pe sine în schimbul eliberării ostaticilor din timpul atacurilor comise în sud-vestul Franţei a murit.

'Locotenent-colonelul Arnaud Beltrame ne-a părăsit. Mort pentru patrie. Franţa nu va uita niciodată eroismul, vitejia, sacrificiul acestuia', a scris, pe Twitter, ministrul francez, care a transmis familiei ofiţerului şi colegilor săi jandarmi susţinerea întregii ţări.

Acest ofiţer de 45 de ani, căsătorit, fără copii, a fost grav rănit de autorul atacurilor, Redouane Lakdim.

Mesajul președintelui Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a salutat în mod special vineri 'curajul' ofiţerului superior de jandarmerie, care s-a oferit voluntar pentru a lua locul altor ostatici şi care a fost foarte grav rănit'. Acest jandarm 'a salvat vieţi şi a făcut onoare armei sale şi ţării noastre', a adăugat Macron.

Decesul ofiţerului ridică la patru bilanţul persoanelor ucise în atacurile comise vineri, la Carcassonne şi la Trebes, în sud-vestul Franţei, de Redouane Lakdim, un francez de origine marocană de 25 de ani.

[citeste si]

Atacatorul a fost ucis de forţele de ordine. Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat aceste noi atacuri din Franţa.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel