Atac devastator la Lucia Hossu Longin, după premiile APTR

lucia_hossu_longin_60543500
lucia_hossu_longin_60543500

Criticul de teatru Mircea Morariu a scris un articol în care lansează un atac devastator la adresa Luciei Hossu Longin, după premiile Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România. 

Într-un articol publicat în Adevărul, Mircea Morariu o descrie pe Lucia Hossu Login drept o "realizatoare obscură, dar asiduă şi de un oportunism impecabil de panegirice ceauşiste (Omagiul ţării conducătorului iubit, Oameni ai crezului revoluţionar, Eroi ai libertăţii şi ai speranţei) în Televiziunea Română din ultimii ani ai dictaturii, respectiva doamnă şi-a lepădat instantaneu tovărăşia, reuşind ca la începutul anilor ’90 să păcălească pe toată lumea. În timpurile acelea gri, doamna Hossu ne-a dus pe toţi de nas, ne-a înşelat amarnic cu anticomunismul ei patetic şi anti-iliscianismul ei zgomotos".

"Oportunismul, caracterul duplicitar..."

Criticul continuă: "Devenită membră a Consiliului de Administraţie al TVR, prin anul 1998, doamna Hossu a făcut orice, s-a aliat şi cu PDSR-ul, şi cu PRM-ul, şi cu Alexandru Mironov, şi cu presa naţional-comunistă, şi cu jurnalismul de scandal, spre a torpila desemnarea lui Neculai Constantin Munteanu ca preşedinte-director general al instituţiei din Calea Dorobanţi. Un post pe care Lucia Hossu-Longin l-a vizat mereu, la care jinduieşte şi azi. Multiplele măşti ale personajului au căzut atunci definitiv, oportunismul, caracterul duplicitar sau, mai exact spus, lipsa de caracter s-au etalat greţos precum psoriazisul pustulos".

A închis TVR Cultural, a premiat Jurnalul Cultural

Criticul Morariu a mai subliniat că Lucia Hossu a votat închiderea TVR-ului Cultural în 2012, ulterior "mimând regrete şi lacrimi, declarând că nu vrea să-şi lege numele de desfiinţarea respectivului canal", iar "luni seară cinismul Luciei Hossu-Longin s-a etalat încă o dată în toată greţoşenia lui. A.P.T.R., loc în care doamna Hossu taie şi spânzură, a decernat un premiu de excelenţă ultimei ediţii a Jurnalului cultural, ediţie intrată pe post la data de 15 septembrie 2012".

"Inconştienţi ori sedaţi"

Mircea Morariu a scris: "Nu cinismul, nu amnezia simulată a Luciei Hossu-Longin, mi-au cauzat o acută senzaţie de rău la aflarea veştii cu pricina. După cum spuneam, Lucia Hossu-Longin şi faptele sale nu îmi mai provoacă demult nici cea mai mică mirare, nici cea mai mică surpriză, poate doar dispreţul. Însă incredibil, stupefiant de-a dreptul mi s-a părut să îi văd în sală, în puţinele imagini difuzate în cadrul Orei de ştiri de pe TVR 2, fericiţi, parcă inconştienţi ori sedaţi, primind premiul pe membrii echipei defunctului Jurnal cultural. Cu toţii făcându-se a nu observa că acesta le-a fost acordat, nu ştiu dacă şi înmânat, de una dintre persoanele ce le-a hotărât şi parafat decesul".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel