ATAC DE PROPORȚII în Turcia chiar de Crăciun.

Serverele pentru internet din Turcia sunt de luni ţinta unui amplu atac cibernetic care a provocat încetinirea semnificativă a serviciilor bancare, a anunţat vineri o sursă apropiată guvernului turc, transmite AFP.

Organizaţia neguvernamentală Nic.tr, care administrează adresele site-urilor de internet care folosesc numele de domeniu ".tr", care înglobează ministerele, armata, băncile şi numeroase site-uri comerciale, a anunţat într-un comunicat postat pe site-ul său de internet că ofensiva provine dinspre "surse organizate" din afara Turciei.

Ministrul transporturilor şi al comunicaţiilor Binali Yildirim, citat de mass media turce, a calificat situaţia drept îngrijorătoare şi a cerut întărirea măsurilor de securitate care, în opinia sa, s-au dovedit insuficiente.

Unele mass media turce cred că acest atac ar putea proveni din Rusia, Moscova şi Ankara trecând printr-o gravă criză diplomatică după ce un bombardier rus a fost doborât de avioanele de vânătoare ale armatei turce la graniţa cu Siria, la 24 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel