Atac cu RACHETE. Sunt cel puțin trei morți

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Cel puţin trei persoane, dintre care doi membri ai gărzii prezidenţiale, au fost ucise în urma unui atac cu rachete.

Cel puţin trei persoane, dintre care doi membri ai gărzii prezidenţiale afgane, au fost ucise în urma unui atac cu rachete la Kabul, transmite Agerpres, citând AFP. Totodată, alți 16 oameni au fost grav răniți.

"Din nefericire, în urma acestor atacuri cu rachete, trei persoane, printre care doi funcţionari ai guvernului, au fost ucise şi alte 16 au fost rănite, printre care patru copii şi o femeie", a precizat Tareq Arian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, într-un comunicat.

Paisprezece rachete au lovit centrul capitalei afgane marţi, dintre care una a atins palatul prezidenţial, în timp ce ţara aniversa 101 de ani de independenţă.

 

Membrii gărzii de onoare au fost uciși



Doi membri ai gărzii de onoare a preşedintelui au murit în atac, au declarat pentru AFP, sub protecţia anonimatului, doi angajaţi ai palatului prezidenţial. Alţi şase membri ai gărzii de onoare au fost răniţi atunci când rachete au lovit palatul, la scurt timp după încheierea unei ceremonii în prezenţa şefului statului.

Atacul nu a fost revendicat deocamdată. Nenorocirea se întâmplă în condiţiile în care guvernul afgan şi talibanii ar urma să înceapă în curând negocieri de pace.

Palatul prezidenţial se află într-un sector foarte protejat din Kabul, ascuns în spatele unor ziduri înalte de beton. Este a treia oară în doi ani când edificiul este vizat sau atins de rachete. În august 2018, circa 30 de obuze de mortier au fost lansate asupra capitalei afgane, dintre care unele au căzut în timpul unui discurs al lui Ghani. Gruparea Stat Islamic a revendicat acel atac, precum şi tirurile de rachete din martie împotriva ceremoniei de învestire a preşedintelui afgan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel