UPDATE: Șase persoane au fost rănite / Atac cu rachete lângă Ambasada SUA din Bagdad

Un atac cu rachete a avut loc lângă Ambasada SUA din Bagdad.

UPDATE: Şase rachete au lovit duminică capitala irakiană Bagdad, dintre care trei au căzut în Zona Verde, un perimetru puternic securizată în care se află clădirile guvernului şi misiunile străine, informează Reuters, potrivit Agerpres. Celelalte trei rachete au căzut în Jadriya, o zonă rezidenţială din apropiere, conform unui comunicat al armatei irakiene. Potrivit informaţiilor furnizate de poliţie, şase persoane au fost rănite.

______________________________________________________________________________________________________

Atacul cu rachete a avut loc în apropierea Ambasadei SUA din Bagdad, potrivit AFP, citată de Antena 3, după ce, ieri, ambasada a fost ținta unui alt atac, în urma uciderii generalului iranian Qasem Soilameni de forțele SUA.

Vineri, 3 ianuarie, generalul a fost ucis în Irak de forțele SUA.  Afirmând că a acţionat pentru 'a opri' un război, nu pentru a începe altul, Donald Trump a spus că generalul Qasem Soleimani pregătea atacuri 'iminente' contra diplomaţilor şi militarilor americani.

'Soleimani a făcut din moartea oamenilor nevinovaţi o pasiune respingătoare', a declarat el înainte de a lansa un avertisment 'teroriştilor' care atacă americani. 'Vă vom găsi. Vă vom elimina. Îi apărăm întotdeauna pe diplomaţii, soldaţii noştri, pe toţi americanii şi pe aliaţii noştri', a mai spus preşedintele american, aflat în vacanţă la clubul său Mar-a-Lago din Florida. 'Am un respect profund pentru poporul iranian', a adăugat el. 'Nu căutăm o schimbare de regim', a mai declarat Donald Trump, citat de AFP și preluat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel