Atac cu bombă în Somalia, cel puţin opt morţi

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Cel puţin 8 oameni au murit într-un atac sinucigaş asupra unui convoi guvernamental, în capitala Somaliei, lângă palatul prezidenţial. Atacul a fost revendicat de o grupare teroristă.

„Al Shabaab este în spatele atacului. Printre morţi se află un soldat, o mamă şi doi copii, Gruparea masacrează civilii”, a declarat reprezentantul poliţiei locale, conform Reuters.

Al Shabaab a revendicat atacul, gruparea dorind să preia puterea asupra guvenului şi să-şi impună propria interpretare a legii islamice, care se traduce prin bombardarea zonelor „neconvertite”.

Printre cei ucişi este şi Hibaq Abukar, o expertă pe drepturile omului şi drepturile femeilor. „Ea era una dintre stâlpii de bază în cabinetul premierului”, a spus reprezentantul guvernului, Mohamed Ibrahim Moalimuu.

Un martor a declarat că şapte maşini în care se aflau oameni au fost distruse de explozie.

Harakat al-Shabaab al-Mujahideen (Al Shabaab) este o grupare fundamentalistă teroristă, jihadistă, cu sediul în Yemen şi Africa de Est, care preferă bombardările şi atacurile sinucigaşe pentru a-şi face cunoscut programul şi rezistenţa în faţa puterilor occidentale. În 2009, liderul grupului a interzis programelor alimentare ale ONU să îi ajute pe somalezi, care sufereau de foame.

În octombrie 2017, gruparea a ucis 512 oameni într-un atac cu bombă, însă nu l-a revendicat niciodată. scrie Mediafax.

La jumătatea lunii septembrie, un somalez a înjunghiat cinci persoane în Italia 

Un refugiat somalez a fost arestat în oraşul italian Rimini, unde a înjunghiat cinci persoane, inclusiv un copil care se află în stare gravă, relatează presa locală citată de agenţia EFE.

Somalezul, în vârstă de 26 de ani, călătorea cu autobuzul fără bilet. Când două controloare i-au cerut să arate biletul el le-a atacat cu un cuţit, rănind-o pe una dintre femei în zona gâtului şi pe cealaltă la umăr, în timp ce striga fraze neînţelese.

Şoferul autobuzului a deschis apoi uşile autobuzului şi atacatorul a fugit către faleza mării, unde a ameninţat mai mulţi automobilişti şi a rănit alte trei persoane, printre care şi un copil în vârstă de şase ani. Copilul a fost rănit tot la gât şi este internat în stare foarte gravă.

Atacatorul a fost în cele din urmă arestat după o lungă urmărire. Conform primelor date ale anchetei nu există indicii că el ar avea legături cu medii teroriste sau extremiste, iar autorităţile încearcă acum să determine motivaţia atacului său.

Migrantul somalez a sosit cu câteva luni în urmă în Italia, unde a cerut statutul de refugiat. El era găzduit într-un centru al Crucii Roşii şi, conform unor martori, a manifestat o atitudine agresivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel