Atac cu acid. Proteste la Kiev

Descriere foto:

Atac cu acid. Zeci de persoane au protestat la Kiev în legătură cu atacul cu acid împotriva unei activiste anticorupţie

Atac cu acid. Câteva zeci de persoane au denunţat miercuri la Kiev lipsa de acţiune a forţelor de ordine după atacul cu acid împotriva unei activiste anticorupţie, ultimul episod dintr-o serie de incidente care au vizat militanţi, relatează AFP.

Protestatarii (reprezentanţi ai ONG-urilor, jurnalişti şi un deputat) adunaţi în faţa Ministerului de Interne au purtat pancarte cu mesaje precum 'Impunitatea ucide' sau 'Pedepsiţi răul'. Marţi, la Herson (sud), activista şi consiliera primarului, Katerina Gandziuk, care denunţa corupţia în filiala regională a Ministerului de Interne, a fost atacată de un necunoscut care a stropit-o cu aproape un litru de acid sulfuric.

Arsuri pe 30% din suprafața corpului

Ea a fost spitalizată cu arsuri pe spate, un braţ şi la un ochi, a declarat poliţia regională. Tânăra se află în stare 'gravă' cu leziuni pe mai mult de 30% din suprafaţa corpului, potrivit site-ului televiziunii 112 care citează un medic. Protestatarii au denunţat ineficienţa forţelor de ordine în investigaţiile privind atacurile asupra militanţilor şi jurnaliştilor din Ucraina, şi au cerut destituirea ministrului de interne.

'Investigaţiile nu avansează', a afirmat unul dintre liderii manifestaţiei, Vladislav Greziev. 'Se pare că ele (forţele de ordine) încearcă să ascundă rezultatele sau este vorba despre o incompetenţă absolută', a mai spus el. Zeci de militanţi pentru drepturile civile, jurnalişti şi veterani care au luptat împotriva separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei au fost ţinta atacurilor, sau chiar au fost ucişi, în ultimii ani, potrivit organizatorilor protestului. Marţi, un fost combatant şi militant a fost împuşcat mortal în regiunea Zaporijia (sudul Ucrainei).

Vezi și: Copil atacat cu acid. Polițiștii, intervenție de urgențăTe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25