Atac cibernetic NotPetya: SUA, ameninţări Rusia

Descriere foto:

Washingtonul ameninţă Moscova cu 'consecinţe' după atacul cibernetic global NotPetya.

Casa Albă a ameninţat joi Rusia cu 'consecinţe internaţionale' pentru atacul cibernetic global NotPetya care a fost 'cel mai distructiv şi costisitor din istorie', potrivit unui comunicat, citat vineri de AFP.

Acest atac cibernetic - efectuat în iunie 2017 de militari ruşi - 'iresponsabil şi fără discernământ va avea consecinţe pe plan internaţional' pentru Moscova, a subliniat Casa Albă. NotPetya 's-a răspândit rapid în întreaga lume, provocând pagube de miliarde de dolari în Europa, Asia şi America', a detaliat Casa Albă în comunicat. Potrivit Washingtonului, acest atac cibernetic 'face parte din efortul actual al Kremlinului de a destabiliza Ucraina şi demonstrează şi mai clar implicarea Rusiei în conflictul în curs de desfăşurare'.

Marea Britanie a acuzat joi Moscova, în special armata ei, de a fi responsabilă pentru atacul cibernetic NotPetya, în timp ce Kremlinul a dezminţit 'categoric' că ar fi fost la originea acestei piraterii informatice. Primele informaţii despre atac au apărut în Ucraina şi Rusia înainte ca el să se răspândească în întreaga lume.

Acest atac de tip ransomware (când hackerii fură date şi apoi cer răscumpărare n.r.) a contaminat mai multe mii de computere din întreaga lume în iunie 2017. El a perturbat în special multinaţionalele şi infrastructurile critice, precum controlul sitului accidentului nuclear de la Cernobâl şi porturile Bombay şi Amsterdam.

[citeste si]

În Ucraina, ţara cea mai afectată, aflată în război cu rebelii separatişti proruşi, au fost afectate printre altele operaţiuni bancare, ecranele de informaţii ale principalului aeroport.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25