Atac cibernetic la universitate. Salariile angajaţilor, DETURNATE

Piraţi informatici încă neidentificaţi au reuşit în ultimele zile să deturneze viramentele salariale ale angajaţilor mai multor universităţi elveţiene, informează duminică ziarul SonntagsZeitung, relatează AFP.

"Potrivit informaţiilor noastre, mai multe şcoli superioare din Elveţia sunt afectate", a confirmat pentru AFP Martina Weiss, secretar general al Conferinţei rectorilor universităţilor elveţiene.

Piraţii informatici au utilizat date de acces pe care le-au obţinut prin phishing, o tehnică frauduloasă menită să-i înşele pe internauţi pentru a-i determina să comunice date personale.

Cel puţin trei universităţi elveţiene au fost afectate, printre care şi universitatea din Basel.

Potrivit autorităţilor din Basel citate de SonntagsZeitung, piraţii au intrat direct în sistemul universităţilor datorită datelor personale furate şi au modificat conturile beneficiarilor pentru plata salariilor.

Infractorii, a căror identitate nu a fost încă descoperită, au deturnat o sumă din şase cifre. O parte din sumele deturnate se află acum în conturi din străinătate, potrivit parchetului regional din Basel.

Conferinţa rectorilor universităţilor elveţiene a trimis un e-mail de avertizare pentru ca unităţile de învăţământ superior să fie în gardă. Universitatea din Zurich, vizată şi ea, a reuşit să dejoace atacul întrucât angajaţii săi au reuşit tentativele de phishing, indică SonntagsZeitung, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel