Urmărește emisiunea live


ATAC ARMAT Paris. Bogdan Chirieac: Este ceva de genul 11 septembrie

Analistul Bogdan Chirieac a comentat, vineri noaptea, atacurile armate de la Paris, În opinia acestuia, atacurile sunt asemănate cu cele de la 11 septembrie, cu repercusiuni politice greu de estimat în acest moment. 

"Este ceva coordonat, este ceva pregătit cu minuțiozitate de mai mult timp. Nu întâmplător s-au dus pe Stade de France unde avea loc meciul de fotbal Franța-Germania.

Înțeleg că avem ostatici într-o sală de spectacole din Paris.

Ceea ce s-a întâplat la Paris reprezintă un atentat împotriva Uniunii Europene, poate și a întregii lumi occidentale. Nu întâmplător poate a fost ales Parisul. Este ceva înspăimântător de genul 11 septembrie, este ceva asemănător cu ce s-a întâmplat la Madrid, cu ce s-a întâmplat la Londra, și stați să vedem că evenimentul este în desfășurare, nu e deloc clar că numărul victimelor se va opri aici și mai ales nu e deloc clar de ce au fost luați ostatici", a declarat analistul Bogdan Chirieac.

"Evenimentele de vineri seara va avea repercursiuni politice greu de estimat în acest moment. Există nenumărate analize făcute și de șefi ai serviciilor secrete, și de analiști, și de ziariști care arată statistic faptul că printre refugiați există un procent, semnificativ chiar de luptători ISIS, care sunt camuflați în refugiații aceștia politici, economici.

[citeste si]

Dacă nu vor fi decelație luptătorii ISIS din rândul migranților ne putem aștepta la un Crăciun, poate nu Crăciunul de anul acesta că nu au timp să se înarmeze, ne putem aștepta la 10.000 de atentate în Europa concomitent, în toate statele UE. Foarte multe semne de întrebare, de unde a venit tot valul acela de migranție, situația militară din Siria nu s-a schimbat fundamental, cum se face că mulți dintre ei sunt tineri, de vârstă militară, fără familie care ascultă de comanda unui dilit care pare că-i cunoaște", a mai declarat Bogdan Chirieac.

"Statul Islamic poate fi foarte ușor înfrând din punct de vedere militar, problema este că statele occidentale nu s-au înțeles asupra strategiei. Statele Unite au înarmat niște luptători împotriva lui Bashar pe care i-au considerat niște jihadiști moderați. Aici a fost problema, iar mulți dintre jihadiștii moderați, instruiți și înarmați pe banii contribuabililor americani au trecut la Statul Islamic", a afirmat analistul Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel