Atac armat într-o moschee din Norvegia: Suspectul îşi recunoaşte faptele

Philip Manshaus, un norvegian acuzat de atac armat într-o moschee şi de uciderea sorei sale vitrege, şi-a recunoscut faptele, a anunţat vineri poliţia norvegiană, relatează AFP.

Suspectul, despre care poliţia susţine că are "vederi de extremă dreaptă" şi "poziţii xenofobe", este acuzat că a deschis focul sâmbătă în centrul islamic Al-Noor din Baerum, o suburbie rezidenţială a Oslo, fără a răni grav pe cineva, şi că a ucis-o înainte pe sora sa vitregă în vârstă de 17 ani.

Imobilizat de credincioşii din moschee, unde se aflau trei persoane la momentul atacului, bărbatul de 21 de ani a refuzat până acum să-şi explice faptele, dar în cele din urmă a răspuns vineri întrebărilor poliţiei.

"Suspectul recunoaşte faptele dar nu a luat oficial nicio poziţie în chestiunea acuzaţiilor care i se aduc", respectiv "act terorist" şi "omucidere", a declarat un responsabil al poliţiei din Oslo, Paal-Fredrik Hjort Kraby, într-un comunicat.

Cu chipul tumefiat dar zâmbitor în cursul primei sale apariţii publice de luni din faţa unui judecător, Philip Manshaus a fost plasat în detenţie provizorie pentru patru săptămâni.

Faptele incriminate s-au produs într-un context de înmulţire a atacurilor criminale comise de adepţii supremaţiei albilor, precum cele de la El Paso din SUA şi de la Christchurch, în Noua Zeelandă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel