Atac armat în Texas. Peste zece persoane au fost rănite

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Cel puţin 13 persoane au fost rănite în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un atac armat în oraşul american Austin, în Texas, a anunţat poliţia, adăugând că suspectul este încă în libertate, relatează Reuters.

Doi dintre răniţi sunt în stare gravă, a precizat într-un comunicat şeful interimar al Departamentului de Poliţie din Austin, Joseph Chacon, transmite Agerpres.

"Nu pot să spun că nu mai există un pericol public în acest moment, pentru că suspectul nu a fost arestat. Pare că în acest moment este izolat în această zonă", a spus el.

Incidentul s-a produs în jurul orei 01:30 şi, până la momentul informării făcute de poliţie, nu fuseseră înregistrate decese, a adăugat Chacon.

"Nu este clar până acum care sunt motivele (atacului), dar, ca măsură de precauţie, am notificat unitatea specială anti-terorism a FBI", a precizat el.

Acest eveniment vine la scurt timp după ce parlamentarii din Texas au adoptat un proiect de lege care le va permite oamenilor să dețină pistoale fără permis, fără a le fi verificate antecedentele și fără a fi instruiți să le utilizeze, transmite Defense Romania.

Texas are unele dintre cele mai slabe legi privind controlul armelor din SUA, care permit deja ca puștile să fie transportate în public fără permis.

Noua măsură ar permite oricărei persoane de peste 21 de ani să poarte un pistol, cu excepția cazului în care a suferit condamnări penale sau există restricții legale în acest sens.

Susținătorii noilor reglementări spun că acestea le-ar permite texanilor să se apere mai bine în public și că vor anula limitele inutile ale dreptului constituțional de a purta arme.

”Este simpla restaurare a dreptului constituțional al texanilor, în temeiul celui de-al Doilea Amendament, un drept al poporului de a deține și de a purta arme”, a declarat senatorul Charles Schwertner, republican, potrivit Texas Tribune.

Criticii spun că proiectul de lege pune vieți în pericol. Beverly Powell, senator democrat, a declarat: ”Dacă mă așez la restaurant lângă un domn sau o doamnă care alături o armă, vreau să știu că acea persoană este bine instruită să utilizeze acea armă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel