Atac armat în Olanda. Stare de asediu - UPDATE

Un bărbat a deschis focul într-un mijloc de transport în Olanda.

UPDATE: A fost identificat atacatorul. Vezi aici: Atentat Olanda: A fost identificat atacatorul de la Utrecht

UPDATE


În mai multe zone ale orașului s-au auzit focuri de armă. Poliția a interzis studenților și elevilor să părăsească unitățile de învățământ. De asemenea traficul mijloacelor de transport în comun a fost suspendat. Poliția confirmă decesul unei persoane, la fața locului, iar alte 20 au ajuns în stare gravă la spital.

 (w670) The Guardi


UPDATE

Forțele de Poliție au cerut localnicilor să rămână în case până se ridică alerta. Conform unor surse oficiale ar fi vorba despre 20 de răniți grav. Coordonatorul național al Unității Antiteroriste, Pieter-Jaap Aalbersberg, a declarat într-o conferință de presă că, la această oră, este în curs de desfășurare o operațiune complexă pentru prinderea suspectului. 

Forțele Antiteroriste au înconjurat o casă în care se presupune că s-a refugiat atacatorul. După atacul armat acesta ar fi fugit de la fața locului cu o mașină. Nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la maximum, iar ca măsură de precauție toate mocheile din oraș au fost închise.

UPDATE

Martorii au spus presei locale că, în jurul orei 10.30 (n.red. - ora locală) un bărbat aflat într-un tramvai pe drum spre stația centrală 24 Octombrie din Utrecht a scos o armă și a început să tragă asupra persoanelor care se aflau în mijlocul de transport. O femeie a fost văzută a fi "lovită în piept de unul dintre gloanțe", în timp ce despre alte trei se spune că au fost resuscitate în mijlocul de transport și pe stradă.

Ambasada Statelor Unite a adresat un mesaj pe Tweeter cetățenilor americani să "evite zona, să urmeze instrucțiunile locale de urgență și să monitorizeze știrile locale".

 (w670)

Știrea ințială

Mai multe persoane au fost rănite luni într-un incident armat în oraşul olandez Utrecht, a anunţat poliţia locală, relatează Reuters.

Potrivit poliţiei din Utrecht, o piaţă din apropierea unei staţii de tramvai situată în afara centrului oraşului a fost încercuită, echipe de intervenţie sosind la faţa locului.

Conform primelor informații este vorba despre mai mulți răniți. De asemenea se pare că ar fi vorba despre mai mulți atacatori, dar informația nu a fost confirmată oficial. Se pare că o persoană dintre cele rănite ar fi murit în drum spre spital.

 (w670)

Unitatea Antiteroristă a luat la puricat orașul în căutarea agresorului. La căutari participă și elicopterele care survolează orașul. Premierul Mark Rutte și-a anulat toate evenimentele pentru azi și a convocat o ședință de urgență a Guvernului. 

Utrecht, al patrulea oraș ca mărime din Olanda, are 300.000 de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel