Atac antisemit în Germania: Presupusul autor s-a filmat şi a difuzat înregistrarea pe internet

Presupusul autor al atentatului de la Halle (estul Germaniei), comis în apropierea unei sinagogi, a filmat el însuşi atacul şi a difuzat înregistrarea pe o platformă internet, a relatat miercuri website-ul SITE, specializat în supravegherea organizaţiilor teroriste, transmite AFP.

În înregistrarea de 35 de minute, acest bărbat se lansează într-o retorică antisemită, afirmând mai ales că Holocaustul nu a existat vreodată.

El consideră că evreii sunt cauza tuturor problemelor, conform SITE, care face o paralelă cu un video similar filmat de autorul atentatului produs în martie la două moschei din oraşul neo-zeelandez Christchurch. Acel atentat, comis de Brenton Tarrant, un simpatizant al extremei drepte australian, s-a soldat cu 51 de morţi şi zeci de răniţi.

Două persoane au fost ucise şi alte două au fost grav rănite miercuri într-un atac armat la Halle, unul dintre presupuşii autori fiind arestat. Atacul a vizat în principal o sinagogă, în care autorii au încercat să pătrundă şi unde au plasat explozibili, iar apoi un restaurant turc.

Ambasadorul SUA la Berlin, Richard Grenell, a scris miercuri seară pe Twitter că 10 cetăţeni americani se aflau în sinagoga din Halle unde a fost comis atacul de miercuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel