Atac al unui jurnalist de Emmy la blogurile comercial-băsiste

Premiile Emmy
Premiile Emmy

Jurnalistul Alex Nedea îi răspunde pe blogul său bloggerului Zoso, care a scris recent că premiile Emmy International se desfășoară "într-o debara", separat de mult mai celebru eveniment unde se acordă distincții serialelor americane de televiziune.

Redăm integral articolul lui Alex Nedea publicat pe blogul cupresadeperete.com:

"Pe mine Zoso mă ajută să înţeleg ce e bine şi ce nu e bine pe parte asta de jurnalism în România şi nu numai. Adică chiar şi peste hotare şi nu numai.

Eu am auzit prima dată de Zoso în 2012 când emisiunea "În premieră" a fost nominalizată la premiile celor de la Association for International Broadcasting. Atunci am aflat că, în ciuda aparenţelor şi a faptului că acolo se duc BBC şi CNN, premiile alea sunt cam de cacat. Chiar Zoso spunea, intuind cu agerimea caracteristică faptul că ne vom "lăuda cu asta ca şi cum ar fi luat un Emmy". "Emmy!", am suspinat. Deci acolo e miezul. Zice chiar Zoso.

Un an mai apoi m-am angajat la emisiunea "În premieră", fără să îi cer părerea lui Zoso. Aveam să câştig şi eu un premiu. O medalie de argint la alt concurs internaţional, New York Festivals. N-a fost bine. L-am supărat pe Zoso. Ne-a taxat repede pe blog. Acolo am aflat că şi festivalul ăsta e de căcat. Aveam să aflu aici că "O televiziune cu un premiu pe bune" e Pro TV care a fost nominalizat la "International Emmy Award News". "Iarăşi Emmy", am suspinat. Aşa zicea Zoso despre Emmy: "De festivalul ăsta a mai auzit lumea, are pagină de Wikipedia, e respectat" . "Măiculiţă care m-ai făcut!", am exclamat. "Ce n-aş da ca emisiunea mea să ajungă acolo!". La International Emmy Award News, ăla de e respectat chiar de Zoso şi căruia îi dă şi linkul pe blogul lui cu mult trafic.

Iată că după nici un an emisiunea noastra a fost nominalizată chiar la International Emmy Awards. Tare! Iuhiii! Deschid repede blogul băiatului să îi mulţumesc pentru direcţia fermă pe care ne-a trasat-o către "festivalul respectat". Şi bang! Futai în gol: Zoso nu crede că festivalul ăsta e pe bune. "Pe bune?", mi-am zis disperat. "Îţi baţi joc de noi?" Aflu de la el că acum nu mai e respectat, că de fapt e un festival "de debara" şi că "e irelevant ca Eurovisionul". Mii de palme divine peste scăfârlie: nu e bine.

Citește și: ANTENA 3, NOMINALIZATĂ LA PREMIILE INTERNAȚIONALE EMMY 2014

Supărat puţin pe Zoso, am îndrăznit să-l înfrunt. Am vrut să aflu ce a făcut el la viaţa lui, de ştie atât de bine ce e bine şi ce nu e bine în viaţă şi nu numai. Aşa că am dat click pe blogul lui la rubrica "Despre autor". Acolo e un fel de cv al lui de unde putem afla: "puţină istorie". Pe scurt, pot spune că după ce l-am parcurs am rămas impresionant chiar şi în lipsa premiilor internaţionale. De exemplu, în 2003, anul în care eu am debutat în presă la Adevărul, alergând ca prostul la câte patru conferinţe de presă pe zi pentru a scrie ştiri decontate cu un leu, el făcea asta: "Am început sa înregistrez videoclipuri de la tv şi să le împart cu alţii. Am fost printre primii care făceau asta". Uaaau. Băiatul ăsta e uaaaau!

Zoso are un blog de succes unde publică poze cu fete frumose de pe Facebook şi alte lucruri folositoare. De pildă, azi are o treabă mişto despre cum să ne cumpăram lucruri de Black Friday de la Altex. Nu ştiu dacă publicitarilor le plac băieţii ăştia care se răzgândesc repede. Că poate până îi dau cei de la Altex banii, Black-ul se face alb".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel