Atac aerian cu dronă la Kabul asupra unui vehicul al Statului Islamic. 300 de americani mai sunt de evacuat

Un atac cu dronă a avut loc asupra unui vehicul încărcat cu explozibili.

Statele Unite au executat duminică la Kabul o lovitură "defensivă" cu dronă asupra unui vehicul încărcat cu explozibili, pentru a elimina "o ameninţare iminentă" a Statului Islamic - Khorasan (SI-K) împotriva aeroportului, a anunţat Pentagonul, potrivit AFP, scrie Agerpres. 

"Forţele americane au desfăşurat astăzi o lovitură aeriană defensivă" cu dronă, lansată din afara Afganistanului, "asupra unui vehicul la Kabul, eliminând o ameninţare iminentă a SI-K împotriva aeroportului internaţional" 'Hamid Karzai', a precizat Bill Urban, un purtător de cuvânt al Comandamentului central.

"Suntem siguri că am atins ţinta", a adăugat el. "Verificăm eventualitatea existenţei unor victime civile", a mai declarat el, precizând că "nu avem niciun indiciu în acest sens până acum".

"Explozii puternice secundare provenite de la vehicul au arătat prezenţa unei cantităţi importante de explozibili", a adăugat Bill Urban.

"Rămânem vigilenţi în faţa unor noi ameninţări potenţiale", a mai spus el.

Ce a anunțat președintele Joe Biden



Preşedintele american Joe Biden a declarat sâmbătă că un nou atac iminent este "extrem de probabil", după atentatul de joi din apropierea aeroportului din Kabul, revendicat de SI-K şi soldat cu peste 100 de morţi, dintre care 13 militari americani.

Ca represalii, SUA au executat o lovitură cu dronă în Afganistan, omorând doi membri ai grupării Stat Islamic şi rănind un al treilea, şi au atras atenţia că "nu va fi ultima".

Joe şi Jill Biden se află duminică la baza militară din Dover, la est de Washington, pentru a se reculege în faţa rămăşiţelor celor 13 militari ucişi la Kabul.

Antony Blinken: Mai sunt 300 de americani de evacuat din Kabul

Numărul americanilor care mai trebuie evacuaţi din Afganistan este de 300 sau mai puţin, a declarat duminică secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, la postul de televiziune ABC, potrivit AFP.

"Lucrăm fără oprire în aceste ore şi în aceste zile pentru a-i scoate de acolo", a spus el, cu 48 de ore înainte de data-limită a retragerii SUA.

Aproximativ 114.400 de persoane, dintre care aproape 5.500 de cetăţeni americani, au fost evacuate din Afganistan printr-un uriaş pod aerian de la 14 august, în ajunul preluării controlului asupra capitalei Kabul de către talibani.

Cei care au ales să rămână "nu vor fi blocaţi în Afganistan", a explicat consilierul de securitate naţională al lui Joe Biden, Jake Sullivan, la postul de televiziune Fox, fără a preciza numărul lor.

"Ne vom asigura că va exista un mecanism pentru ieşirea din ţară dacă ei vor dori să revină în viitor", a spus el, afirmând că "talibanii şi-au luat angajamente în acest sens".

În privinţa loviturii americane de sâmbătă, survenită ca represalii la atentatul de joi care a ucis peste o sută de persoane, între care 13 militari americani, Jake Sullivan a spus că ţintele vizate, dintre care două au fost ucise şi una rănită, "erau operatori şi organizatori implicaţi în transportul şi confecţionare de dispozitive explozive".

Aceste ţinte aparţin grupării Stat Islamic, a cărei ramură Stat Islamic din regiunea Khorasan a revendicat atentatul.

Joe şi Jill Biden se vor deplasa duminică la baza din Dover, în Delaware, pentru a se reculege în faţa rămăşiţelor celor 13 militari ucişi la Kabul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel