Urmărește emisiunea live



Astronauții de la ISS au găsit o roșie care s-a pierdut în spațiu în urmă cu opt luni

foto: Freepik
foto: Freepik

O roșie "rătăcită" în spațiu din primăvara acestui an a fost găsită abia acum.

În luna martie a anului 2023, unul dintre astronauții aflați la Stația Spațială Internațională a pierdut o tomată în timpul activităților de recoltare în spațiul cosmic. Surprinzător, opt luni mai târziu, conform relatărilor usatoday.com, roșia a fost recuperată.

Incidentul a avut loc în timpul distribuirii recoltei între membrii echipajului, când roșia astronautului NASA Frank Rubio a părăsit accidental ambalajul. Acesta a devenit astfel un obiect care s-a deplasat liber în spațiu până la momentul recuperării sale, demonstrând natura neașteptată a pierderilor de obiecte în mediul extraterestru.

"Bunul nostru prieten Frank Rubio, care s-a întors deja acasă, a fost acuzat multă vreme că tocmai și-a mâncat roșia. Dar acum îl putem absolvi de acuzație. Am găsit roșia", a spus astronautul NASA Jasmine Mogbeli.

Frank Rubio a vorbit pentru prima dată despre dispariția roșiei în luna septembrie a anului 2023. 

De remarcat faptul că, în condițiile microgravitației de pe Stația Spațială Internațională (ISS), obiectele se pot pierde cu ușurință, însă obiectele carre nu au neapărat o importanță deosebită pentru misiune nu mai sunt căutate. Așa s-a renunțat și la căutările tomatei doar că, iată, e adevărat ce se spune: ce trimiți în univers, aia primești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel